Monday, December 20, 2010

Hmm...

Hari ni genap sebulan 15 hari usia perkahwinanku..Bahagia..sangat bahagia..membina rumahtangga bahagia bersama orang tercinta..Tapi nampaknya dugaan untuk kami masih belum berakhir..Hari ni masuk bulan ketiga aku berkhidmat..tapi gaji..masih xmasuk lagi.huhu..sedih..memang sedih..xdapat kami jalankan plan yang dh kami rancang dl..honeymoon..nampaknya tertangguh lagi..masa berdua-duaan belum pun lagi..setakat ni kami menunikan tanggungjawab kepada keluarga..
Cuti hanya tinggal beberapa hari je lagi..masa untuk kami berjauhan hampir tiba..sedih..xdapat aku nyatakan..sebulan lebih dekat je..nk berjauhan balik perit rasanya..
kecewa dengn pentadbiran sekolah..kalau lah mereka buat kerja dengan jujur dan amanah..tentu xrasa susah mcm ni..nk bagi duit kt mak ayah pun tak dapat.usah kata nk berbelanja untuk diri sendiri..rasa sedih plak..hm..sabar je lah..Ya ALLAH.kuatkanlah hati aku..tabahkanlah hati hamba-Mu ini untuk menghadapi segala dugaan ini..Amin..

[Dalam hati]
suamiku sayang..maafkan ayang ye..sayang terpaksa layan karenah mody ayang je..thanks jugak sbb masih sabar..luv u..mmuahh

Thursday, November 11, 2010

Syukur ke Hadrat Ilahi

Alhamdulillah.. cinta yg kami semai selama 6 thn akhirnya berjaya diikat dengan ikatan yg sah.. sesungguhnya aku sgt2 bersyukur ke hadratNya kerana 'si dia' yg aku impikan menjadi permaisuri hatiku & suri rumah tanggaku akhirnya jd kenyataan.. walaupun macam2 ujian, dugaan & halangan yg menimpa kami, akhirnya aku berjaya memiliki 'si dia' dgn sekali lafaz..

memang x dpt digambar perasaan aku menjadi seorang suami pada wanita yg aku cintai & kagumi selama ni.. aku tau & aku yakin 'si dia' mampu menjadi seorang isteri yg taat, rajin & penyayang.. aku pun harap aku mampu jd suami yg terbaik untuk 'si dia'..

Sekarang ni, rutin hjg mggu aku adalah berulang alik dr gua musang ke kuala kubu bharu.. so to make sure aku x bt 'si dia' menunggu lama, aku dah beli sebijik kompak yg mampu memecut dgn lbh pantas.. 'si dia' pun suka naik kete baru kami ni.. tapi panas skit sebab aku blum tinted lg, modal x ckp.. hjg mggu ni aku akan tinted ngan tinted mahal, so 'si dia' selesa duk dlm kete..

sekarang ni aku tgh sibuk ngan kursus kat bandar gua musang.. esok pun aku ada kursus lg smpai petang.. tapi aku akan make sure aku cepat blk jumpa 'si dia' so that kami bleh dinner skali.. klau aku lmbt, mesti 'si dia' x mkn sbb nak dinner ngan aku.. and that's why i love u so much my lovely wife..

[dalam hati]

wait for me tomorrow, syg.. i'll get 2 u as soon as i can.. i promise syg.. muuahhh

Monday, November 8, 2010

"Pernikahan Kami"

Alhamdulillah..syukur ke hadrat ilahi atas nikmatNya..kami akhirnya bergelar pasangan suami & isteri..Perasaan? xdapat aku gmbrkan betapa gembiranya hati setelah 6 tahun kami menyulam kasih..terpateri jua akhirnya ikatan kami dengan pernikahan..

Berlangsung pada 5hb novermber bertempat di kediaman aku di Kelantan..Semuanya sgt express..
Walaupu ada sedikit miscommunication tentang perjalanan majlis..Tp syukur pada ALLAH..dipermudahkan segalanya dan majlis akad nikah kami berlangsung dengan jayanya..

Dengan sekali lafaz, aku bergelar seorang isteri dan 'Si Dia' bergelar seorang suami.. Sungguh, tidak tergambar dengan perkataan bahagianya bergelar seorang isteri pada orang yang kita cintai dan sayangi..menjadi seorang isteri pada suamiku..

Aku ingin mengucapkan terima kasih pada keluarga aku, keluarga mertuaku, juga terima kasih tidak terhingga kepada pemilik blog ".life.love." sahabat baikku yang sanggup bersusah payah travel dr johor semata-mata untuk menbantu melancarkan pernikahan kami..hiasan yang kau bt sgt cantik..thanks a lot.. kepada photograper kami..pemilik blog "13th playground".. terima kasih juga kerana sanggup bersama kami turun ke kelantan melalui bukit fraser..terima kasih atas jasa anda kerana sudi untuk membantu merakmkan detik bersejarah dalam hidup kami..

kepada kaum keluarga, sanak saudara dan teman2 yang hadir untuk memeriahkan majlis kami..kehadiran anda amat dihargai..

sesungguhnya aku bahagia kini..teramat bahagia..terima kasih kepada suami ku.. kasih sayang dan cinta serta segala yang dikau beri pada ku amat bernilai dan amat berharga..terima kasih untuk kebahagiaan ini..

[dalam hati]
hubby..daku sudah merinduimu walaupun dirimu br sahaja bertolak pulang ke kelantan demi menjalankan tugas..semoga perjalanan selamat... tidak sabar untuk ketemu hujung minggu ini..
akan tetap setia menunggu dan merinduimu..love you soooooo much.muaah..muuaah..

Tuesday, November 2, 2010

3 days before the wedding...

Esok last day aku kt sek for this week. on thursday dh dpt cuti rehat kawin. he will be here on thursday morning. kami akan bertolak balik ke kg dat morning jgk..amik jurukamera kami kt cheras, then btolak balik kg..

semalam dh start sakit kepala..byk byk kot bnda nk pk n nk setel..by to morrow kna anta semua students' result for final exam dekat class teachers.. nk kna anta borang SKT, n many more..kepenatan & kepeningan..huhu..

Si dia akan bertolak balik ke tganu esok after school. then, naik bas ke KL dat night.. hope he has a safe journey..

dh last2 ni just hope dat everything will be just fine & the ceremony will be running smoothly without any problems.

sayang..take a good care of yourself..really miss you..

[dalam hati]
berdebar & gementar untuk bergelar seorang isteri & berubah status..

Thursday, October 28, 2010

HE IS HERE!!!

Just wanna share with you readers.. my beloved fiance is here. can't wait to see him tomorrow..i'm very happy and excited.

my plan for tomorrow?
1. buy a ring for him for the wedding day.
2. watch a movie [hiss].
3. go to Santai at Tasik permaisuri
4. go to downtown cheras, KL.

he will go back to Kelantan on saturday evening. really wanna spent with him. so, will appreciate the time .when we are together.

[dalam hati]
dear, miss u so much.. where are you now?waiting for ur call..mmmuah

Wednesday, October 27, 2010

Waiting for my dear Hubby..

Busy week..tu je yg dpt aku ckp tentang minggu ni..byk benda kena setel..minggu ni mggu peperiksaan.byk paper nk kna check..tu psl sek..don't wanna say much about school..

ape yang aku nk share psl preparation wedding kami.. tinggal lg lbh kurang 8 hari untuk hari bahagia kami..akhirnya, masalah kad untuk mjlis resepsi kami pd 20 & 27 nov setel..kad dh smpai kt tgn aku siang td.akhirnya..

balik dr sekolah td 'Si dia" call..ckp dlm stgh jam..byk "si dia' bebel kt aku..sbbnya psl aku ngn housemates..ntah la..dh mmg nature aku..harap2 mslh ms study xberlarutan smpai bile dh keje..
sayang..sory ye..didn't mean to make you worry..

ok..stop psl tu..yg aku paling hepi hr ni sbb 'si dia' ckp nk dtg minggu ni..'si dia' ckp nk dtg ambik sdr kad tu. xpyh pos..hepi sgt nk jumpa 'si dia' lg..ikutkan xnk sshkan 'si dia'..tp 'si dia' ttp nk dtg..hrp2 kwn2 nk ikut 'si dia' balik..xde r aku risau sgt 'si dia' balik sorang2...

tp..risau sbnrnya..org ckp orang nk kawin ni darah manis..aku btl2 harap xde bnda yang tak elok jd..aku akan doakan keselamatan 'si dia' pergi dan balik..

skrg 'si dia' pergi berrsukan..join cikgu2 sekolah main badminton..xtau la kul bape balik..
aku dh jani ngn 'si dia' nk update new entry.


[dalam hati]
sayang..ikhlas tau bt entry ni..tp xbest mcm sayang bt r..huhu..pe pn, can't wait to see you on friday..miss u soooo...much..mmmuuaahhh!!!



Sunday, October 24, 2010

Rindu Bertandang lagi

aku dah blk gua musang ptg td.. bila balik sini rasa cepat sket masa berjalan.. esok dah start skolah blk.. pejam celik, pejam celik dah khamis.. mmg kami x sbr nak tggu hari bahagia 2 mggu lagi.. dah byk program yg aku rancang dlm kepala ni utk hjg thn ni..

the main plan is honeymoon puas2.. bg kami honeymoon ni x semestinya pegi tempat peranginan jauh2, duk hotel mewah.. asalkan kami bersama berdua, duk mane2 pun dah consider honeymoon..kan syg? tp of course kami ttp akan pegi tmpt peranginan dlm m'sia ni..

Sbnrnya cuti hjg thn ni, aku nak bt blk aktiviti aku bt ngan 'si dia' ms belajar dulu.. antaranya, minum petang kat santai, tasik seri permaisuri.. joging every sunday morning, main badminton every sunday afternoon.. makan kek n minum coffee kat secret recipe.. layan roast coffee kat mc.d smpai pg.. minum petang kat taman tasek shah alam.. n many more.. nak gak tau ape beza rasa bercinta lps kawin cane..

cuma aku harap sgt layanan aku kat 'si dia' x berubah lps kahwin ni & hopefully aku akan lebih menyayangi, mencintai & menghargai 'si dia'..

'si dia' dah tido.. lama bersembang kat phone td, nsb baik x hbs kredit aku.. tp xpe.. thanks 2 celcom, aku dapat panggilan percuma 7 hari.. bergayut je r seminggu ni dari hbs sekolah smpai pagi nak gi skolah blk..hehe.. Tadi 'si dia' ckp nak anak kembar, so aku pun janji ngan dia, klau berjaya dpt kembar, dia dapat Nissan Grand Livina Impul sebijik.. hehe.. Hope our dreams will come true syg..

[dalam hati]

x kisah kembar ke x syg.. as long as they are as beautiful as you.. with beautiful eyes & lips like yours.. they will be the most beautiful creation on earth, granted to us..

Friday, October 22, 2010

jauh...

dah lama x update blog..sgt2 sibuk..tanggungjwab dh bertambah bile dh kerja especially jd guru ni.
semalam pun br balik dr kursus..tp bukan itu yg aku nk share dgn readers.. nk cite psl aku dan "Si Dia"...

jarak jd pemisah kami utk berjumpa..sorang kt pantai timur, sorang jauh di pantai barat... dh nk masuk sebulan kami berjauhan..dh xdpt jumpa tiap2 hari..klau dl tiap2 hari aku masak untuk 'Si Dia'..tp skrg, nk masak utk dr sendiri pun dh jarang..bukan malas..tp rs mcm xbmkna..mesti akan teringat kt "si Dia"...

sepanjang sebulan kt sini 'si dia' dtg jumpa aku 2x..sian kt 'si dia' sbnrnya nk bwk kete jauh2..risau bile 'si dia' penat2 balik dr sekolah trs bertolak ke kkb..risau ssuatu yg buruk jd tgh jalan.. apepun aku hanya mmpu berdoa semoga ALLAH permudahkan perjalanan pergi dan balik 'si dia' ketika berjumpa aku..

berjauhan ni mengajar aku erti berdikari..sepanjang 6thn perhubungan kami, aku mmg jarang bt kerja sdr..nk kemana2 mesti 'si dia' akan hantar..sakit, 'si dia' bwk g klinik, xpun hntr ubat.. bile rindu 'si dia' akan dtg or kami keluar jalan2.

tp sekarang....
phone calls mmg amat penting bt kami skrg..sbb, hanya suara pengubat rindu rindu antara kami..ade 1 day tu, 'si dia' ade kredit lg 7rm..tanpa kami sedar, kami borak smpai phone call terputus..then, 'si dia' msg aku ckp: sayang, kredit tggl 3 sen...
dh lama kami xbt keje mcm ni..dh bertahun2..xsangka akan alami sekali lg..
bile pk balik igt ms zaman awal bercinta dl...

ape pun kami terima semua ni sebagai dugaan dalam perhubungan kami..ujian untuk kami untuk lebih kuat dan tabah..lebih menghargai antara satu sama lain..

sekarang, kami tgh menghitung hari menunggu hari bahagia kami untuk diijabkabulkan..tggl lagi 2 minggu.. yang pasti, kami akan jd penunggu setia hari mggu lepas kawin nnt..

tp yg paling ditunggu adalah cuti sek akhr tahun ni...dh byk kami plan utk spend time together..
can't wait...

[dalam hati]
sgt merinduimu abang..menunggu saat kita disatukan..
can't wait to be with u my love..

Merindui 'Si Dia'

untuk pengetahuan pembaca..

kami dipisahkan dalam menjalankan tugas & tanggungjawab kami sebagai pendidik.. aku ditempatkan di Gua Musang & 'Si dia' ditempatkan di Kuala Kubu Bharu.. jarak dia dlm 4 jam perjalanan melalui Bukit Fraser.. Kalau masuk bentong, dlm 6 jam br smpai..

hanya hujung mggu je yang menjadi waktu kami melepas rindu.. Tu pun just 2 minggu skali aku dpt jmpa 'si dia'.. 2 pun jmpa x lama, x smpai pun 2 hari.. kalau masa kat maktab dulu, 2x sehari kami jmpa.. terasa sgt2 kehilangan.. lebih2 lg 'si dia'..

kalau dulu, bila 'si dia' msg je ckp rindu, 5 minit lps 2 aku dah tercegat dpn pintu rmh 'si dia'.. bila 'si dia' msg ckp sedih, dgn pantas aku tercegat dpn pintu rmh 'si dia' dgn coklat.. bila 'si dia' msg ckp x sihat, dgn segera aku tercegat dpn pintu rumah 'si dia' dgn panadol or bwk 'si dia' g klinik.. bila 'si dia' msg ckp lapar, dgn segera aku tercegat dpn pintu rumah 'si dia' ngan makanan or bwk 'si dia' kuar mkn.. tapi itu dulu..

sekarang ni hanya suara yg menjadi pengubat rindu kami.. hampir tiap2 mlm aku call 'si dia'.. benda yg dah 4 thn aku x buat.. walaupun dgr suara je, at least 'si dia' x rasa sunyi sgt.. xpe r, hopefully lps kahwin ni, aku bleh jmpa 'si dia' tiap-tiap minggu.. tapi yg paling aku x sabar skali; cuti ahkir tahun nnti.. aku nak spend setiap saat ngan 'si dia'..

[dalam hati]

abg merinduimu sayang.. abg akan tggu saat-saat indah kita bersama.. abg dah plan mcm2 utk kita cuti nnti.. can't wait to have you back with me, my love..

Sunday, October 3, 2010

sadness....

it has been a long time after the last post..sadness, frustration..my feeling at this moment. my wedding day should be the happiest day in my life..but now..i'm not sure, will i be happy on my wedding day next month..i hope so..

Why is it so difficult to do good thing? Why must such problems occur..Can't write and describe how i feel write now..Just pray and hope i could be strong and patience with whatever happen..

Sayang.hope you will be strong too..love you so much dear...

Friday, September 3, 2010

lamanya xupdate..

Tak ingat dah bile last aku update blog..byk sgt hal yg jd..terlalu sibuk dengan hal2 kt rumah..belum lg tau bile will be posted to school. dh lama menganggur..abis je konvo balik kg jga baby. kebetulan my sis delivered baby..berpantang kat rumah aku..tolong mak uruskan rumah.uruskan anak2 my sis yang 4 orang..awal2 berjaga malam jaga baby coz my sis operate. xleh byk bergerak..sian jgk..

Every day keje aku bgn pagi cuci baju, kemas rumah..petang angkat baju, lipat, iron, pastu tolong mak masak untuk berbuka puasa. ..dats my daily routine. pent?bleh tahan la. tp xpelah..

Ape lagi ye? owh..new news..i will get married this November. the date has been set..it's on 20/11/2010.. preparation? will get busy after Raya.. Decided to focus on the preparation only after Raya..

Talking about Raya..This year my sisters in Penang and Perak are not coming back. This year it's their husbands' turn to celebrate Raya at their hometown.

Maybe Raya this year will not be merrier as before. Preparation for Raya? sederhana je..no new dress..Pakai baju yang dh ade je.

tp quite excited actually..plan nk buat biskut and cakes sendiri this year. About 10 years i think dh xbuat kek and biskut sendiri.. excited, dh plan ngn anak2 buah. Barang2 pn dh beli sume..hope jd la..

Rasanya itu je kot this n3..bye..salam..


[dalam hati]

rasa resah..runsing..hanya ALLAH yang tahu..

Sunday, August 15, 2010

Happy Birthday My Dear!!

Actually dh lewat sehari..shud wish yesterday..huhu..sory dear..lmbt wish.tp kt sini je..dh call dat nite right..

hmm..ape nk ckp ek..dis year xdpt nk celebrate ur birthday together my dear..dh 5thn smbt sesama, tp dis year xleh.nk buat cane, berjauhan..sayang jauh kt KL..ayg jauh kt kg ni..

ms call semalam, Si Dia bgtau jgn beli hadiah..die ckp membazir..so, xde present r thn ni..tp Si Dia ckp next year kna double..pandai ye demand..hehe..

xpe, next year bg hadiah istimewa giler r..hehe..adik Si Dia srh bg anak sedara kembar.pandai jek.haha..InsyaALLAH klau jd hjg thn ni..pastu ade rezeki..ade la..

dh lama x update blog ni..busy ngn byk bnda bulan lepas & bulan ni..awal bulan konvo coincidentally my 2nd sister plak deliver a baby boy..operation..so, diriku la yang terpaksa buat sume bnda..bg2 keje ngn my mom..sume keje rumah, pakai my bro in law & their children aku yg uruskan..masak my mom yang buat..quite tiring actually..have to la..selagi pegang title penganggur ni buat la sume keje tu..

emm.enough bout dat..hr ni Si Dia ckp nk pegi berbuka kt Palace of The Golden Horses..together ngn his sister and bro..huhu..daku jeles..nape thn ni dpt buka kt sane, masa daku xde kt KL plak tu..Adik Si Dia ckp dpt smbt bday abg die bersama..daku?kna la tggu tiba saatnya kami berjumpa semula..

nk ckp ape lagi ek..hurm..owh, menu berbuka hari ni~~~~daging masak kicap, sup tulang & sayur goreng~~

i think dats all for now..shud be at the kitchen rite now helping my dear mom..cooking.
till then..bye...

[dalam hati]
jeles ngn Si Dia & adiknya..nk ikut g Hotel Palace..huhu..
neway, hepi 24th besday hubby..

Monday, August 2, 2010

Days before convocation!!


3 days before convocation..not so sure whether everything is ready or not..maybe yes, maybe not.huhu..but 1 thing for sure..Si Dia is coming tomorrow..yup, to my house... sebenarnya nk g convo ni xde driver..so, my fiance terpaksa la berkorban, jd driver. dia yg akan bwk, me, my mom & dad ke KL..thanx dear..sorry coz trouble u a lot.. bertolak ke KL on 4th of august..convocation on 5th.. sedar x sedar dh abis blaja 6 thn and will be graduating soon..All ends well or should I say All is well..:) tercapai cita-cita nk grad ngn LC..hope it makes my parents proud of me.. thnax to my dear fiance who always support me and give me strength.. congrats sayang..we made it..till the end..happy graduating..

[Dalam Hati]

can't wait to see u tomorrow..miss u so much!!mmuaaxx

Thursday, July 15, 2010

Our Sixth Anniversary :)

don't know where to start..today is a very special day for me and him..yes..a very special day..our 6th anniversary.. tanpa kami sedari dah 6 tahun kami bersama. ckp lama..siapa sangka kami boleh bertahan menempuh bermacam-macam dugaan dan masih saling menyayangi dan mencintai.
6 tahun bercinta kami buat keputusan ikat tali pertunangan..usia pertungan kami? hampir setahun 2 bulan..bila nk kawin?tgh menghitung hari..insyaALLAH..by end of ths year, kami akan diijab kabukkan..can't wait for dat day come..have been waiting for the ay so long..gatal?nope..it's all about love..yes, i love him so much..with all my heart and soul..
sambutan kali ni?xde..bcos kami berjauhan..dia jauh nun dikampung halaman, and me..here in my hometown..tp, semua doesn't matter..yg penting, we both know that we love each other so much..bahkan, now aku tgh bersms dengan dia..
byk yg dh kali lalui bersama, susah senang, pahit getir, suka duka..semua tu make our love stronger and stronger..so much to tell but don't know what to type..
my feeling at this moment?..miss my love so much..so..so..much..

[dalam hati] merindui dirimu

Sunday, July 11, 2010

Sorry My Dear Hubby...


Si Dia belikan aku broadband..DIGI..risau gak aku kot xde coverage kt kg ni..package pos laju Si Dia anta aku dpt hr sabtu..tp xleh nk gna lg coz lapy aku aka aku pnkm.aku xsempat nk g amik..


Ptg td aku g umah akak aku..try kt sane. install sume ok tp xleh nk connect. xreti btl aku pasal teknologi..seriously aku mmg technophobia..ssh btl nk fhm klau bab2 teknology..pnye la aku godek2 xtau jgk cane nk activate sim ni..aku call Si Dia..tp dia k bengkel..tggu Si Dia balik dl..


ms kt umah my sis, along plak call mintak tlg bwk g kedai basikal, beli tayar & tiub tuk bike anak dia. kna la tlg coz my bro in law tgh sakit accident 3 hari lepas.. Si Dia call ms aku on the bike..sorry sayang..


bali rumah dh kul 6.30..pnye la Si Dia call nk tlg aku activate sim bg bleh gna broadband i..tpksa ngaja aku yg lembab ni.. mau x naik angin..last2 Si Dia give up..aku tau Si Dia marah..again, i'm so sorry dear..


aku xpuas ati, cane la nk bg bleh gna, aku godek2 lagi smpai la aku jumpa connection profile..at last..huhu..jumpa jgk.pastu aku tkr manual pnye network..aku xtau mane aku jumpa network sume ade, maxis, digi, celcom..aku try clikck..akhirnya jd..puas ati..

dapat la activatekn bnda alah ni..


actually post ni aku nk say sorry kt Si Dia coz byk sshkn die..tpkasa bersabar ngn karenah aku yg slow learner..


so sorry sayang..akhirnya berbaloi sayang susah payah belikan broadband ni..dapat jgk guna..thanks a lot sayang..for everything that u have done to me..thanks sayang...luv u..mmuah..


[Dalam hati]

sori sayang..didn't mean to trouble u a lot..

thanks for this gift..

Tuesday, July 6, 2010

Miss U Like Crazy....

sayang..dh post br bgtau ek..sori..just nk cakap miss u so much..sunyi dok rumah..xtau bile lg nk jumpa sayang..thanks post cite tu..suka cite tu yang..

one more thing, sayang mmg romantik habis.x need to answer dat quiz pon ayang dh tau..


[dalam hati]

bilakah sampai masa kita kn bertemu kembali?missing u like crazy.

9 Perkara Romantik Ketika Bercinta

Artikel ni aku terbaca dalam gua.com.my lps aku hbs lyn cite dunia baru reunion.. tajuk artikel ni 9 perkara romantik ketika bercinta.. So, aku pun nak tau jgk sejauh mana keromantikan aku dalam bercinta ni.. sebab 'Si dia' cakap aku romantik sangat.. mungkin dia nak jaga hati aku, tp mgkn tidak.. haha

So, aku akan gunakan senarai semak ni utk menentukan tahap keromantikan aku.. berikut adalah skala pemarkahan yang akan digunakan;

9 /9 = romantika picisan 6 /9 & ke atas = romantik

3 /9 & ke atas = suam2 susu 0 /9 & ke atas = kayu

Situasi 1
Menikmati pemandangan indah matahari terbenam bersama-sama.

Keputusan
yang ni mmg dah slalu sgt.. yang terbaru, aku & 'si dia' tgk sunset kat Taman Tasik Shah Alam.. (sila rujuk post terdahulu)

Situasi 2
Berduaan berjalan di dalam hujan.

Keputusan
Berjalan x penah, tp bermotor pernah.. Romantik ke? cari penyakit adela.. so yang ni dikira jgk sbb still berduaan dlm hujan..

Situasi 3
Kenal pasti wangian kegemaran pasangan anda. Apabila anda keluar bersamanya, semburkan sedikit wangian tersebut dan lihat reaksinya.

Keputusan
Dulu 'si dia' suka bau 'Dashing Active'.. 'Si dia' ckp rasa semangat je duk ngan aku.. Pas2 aku tukar 'Diesel Fuel 4 Life', yang ni dia suka sgt2.. 'Si dia' ckp membakar rasa cinta dia .. pas2 aku tukar lg 'Polo Explorer', yang ni pun dia suka.. 'Si dia' ckp rasa nak explore je.. (mengembara) jgn pikir bukan2..

Situasi 4
Bertukar hadiah. Tidak perlu mahal, cukup sekadar sekotak coklat atau sekuntum bunga mawar.

Keputusan
Dah berkotak2 coklat aku bg.. asal 'si dia' merajuk je aku bg coklat, asal aku bg coklat je 'si dia' merajuk.. bunga pulak time2 tertentu je.. paling banyak aku bg ros sedozen, paling skit sekuntum r.. sekarang aku x bg bunga dah.. nak tau sebab ape, tanya mak 'si dia'..

Situasi 5
Letakkan sekeping nota cinta di poket atau di dalam diarinya tanpa disedari. Apabila dia membaca nota cinta itu, si dia tentu akan tersenyum sambil mengingati anda.

Keputusan
Dulu2 time mula2 bercinta, mmg 'si dia' suka conteng handout aku.. mcm2 'si dia' tulis, luv u, miss u, serves u rite pun ada.. tapi xpe, 'si dia' comel sgt.. aku pun ada jgk conteng handout 'si dia', kdg2 test paper 'si dia' pun aku conteng.. bercinta sakan..

Situasi 6
Menyanyikan lagu cinta untuknya. Anda tidak semestinya bersuara merdu untuk tujuan ini. Cukuplah jika mesej yang cuba anda sampaikan berjaya diterimanya. Hatinya pasti tersentuh dengan segala usaha yang telah ditunjukkan oleh anda.

Keputusan
bab ni aku mmg dah expert.. Kalau boleh, aku nak jadi radio dalam bilik 'si dia'.. 'si dia' request je lagu ape2, sume aku nyanyi.. Kalau g karaoke, mmg aku r yg kena nyanyi selama 2 hingga 3 jam.. tp xpe, die hardest fan punya pasal.. tapi aku x setuju ngan kenyataan dlm situasi 2.. klau rasa suara x merdu, x pyhlah.. dedicate lagu kat radio cukup.. jadi bahan org je nnti..

Situasi 7
Pegang tangannya, pandang tepat pada anak matanya, cium tangannya dan letakkan di hati anda. Pasti si dia angau dengan perlakukan anda itu.

Keputusan
Tak tau lagi.. Belum kawen, Belum tau..

Situasi 8
Menonton filem romantik kegemarannya. Sesekali ubah selera anda yang sukakan cerita-cerita seram dan ganas. Si dia pasti akan menghargai usaha anda itu.

Keputusan
Aku pun suka filem komedi romantik ni.. in fact, aku yg suggest cite2 best kat 'si dia'.. baru2 ni pun 'si dia' tgk cite 'azura'.. 2 mmg cite favourite aku..

Situasi 9
Jangan sekali-kali lupa untuk memberikan kucupan selamat malam kepada pasangan anda. Mungkin ada yang beranggapan ianya remeh, namun terdapat pasangan yang mengakui kucupan selamat malam merupakan aktiviti paling romantik yang dilakukan selepas penat bekerja seharian.

Keputusan
yang ni aku setuju.. Sayang, dah kawen nnti ingatkan abg ek..hehe

Markah Kesuluruhan = 7/9

Dengan ini terbuktilah bahawa sesungguhnya aku seorang yang romantik.. Diulangi.. Romantik.. Sekian..
[dalam hati]

dah agak dah.. hahaha


I Miss U Like Crazy

Video ni ditujukan untuk 'Si dia' yang suka tgk cite ni..



[dalam hati]

I Miss U Honey.. So Much.. Like Crazy..

Saturday, June 19, 2010

Unforgettable Moment

Last day KISSM..UAK??GOD!!can't describe..ssh btl. wut we have studied just 1 question yg come out..sedih coz early morning td my bff dh ckp kte xstudy lg psl mesyuarat..so juz tgk mcm tu je..nyesal gak la coz dat question yg come out in UAK..huhu..abis UAK..xnk dh pk..hopefully all of us will pass da exam.

da plan hr ni lps exam nk g Klang..for wut reason?hehe..nk tempah baju kawin..my bff yg dok Klang suggest this shop coz die slalu anta kt situ. cantik jahitannya. die ngn her sis dh anta baju tuk sis die pakai ms kawin dis november. jauh jgk Klang ngn Cheras..i didn't know la coz 1st time pegi rumah my bff's house kami naik train..hopefully baju tu nnt cantik.hehe..


our bff ajak lunch kt umh die..makan nasi pulut ngn kari ayam, serunding, sayur kangkung & ikan n udang sambal..1st time makan cani..tp, ummph!!hingga menjilat sudu..seeedaappp!!thanx to her & her mother.


about 5 kami btolak balik.our bff ckp ikut kesas..tp kami tersilap masuk LKSA..xpyh tol..ms susur nk ke kiri, Si Dia tersilap amik jln ke Shah Alam..hehe..alang2,

Si Dia bwk aku ke Masjid Shah Alam..cantik, besar, luas..tp penat aku nk naik tangga.huhu..
then, Si Dia ajak g tempat spesel yg Si Dia slalu sebut2 nk bwk aku..TAman Tasik Shah Alam...pusing punya pusing, nsb baik jumpa cafe atas tasik yg Si Dia nk bwk aku g..

minum petang sambil tgk burung-burung, orang ramai berkayak & yg paling indah skali, matahari terbenam..sooo beautiful..mmg akan jd unforgettable moment untuk aku coz xtau bile lagi bleh kuar petang mcm ni ngn Si Dia..



[Untuk Si dia]


Thanks sayang..it was such a beautiful day...

I will never forget & I also hope dat time could stop..

Beautiful Evening Together..




petang tadi lepas je UAK, aku dan 'si dia' terus kuar pegi klang.. tujuan pegi klang 2 sebab nak pegi tempah baju pengantin.. yang introduce tempat ni is our good friend yang duduk kat klang.. thanks to her sebab byk tolong psl persiapan kitorg ni.. then after that, dia ajak plak kitorg pegi rmh dia.. dapat plak makan nasi pulut ngan kari ayam.. x penah2 aku makan sebelum ni.. mmg best r.. bila r dia nak ajak g rumah dia lagi.. haha.. then on the way balik, ingat nak balik terus, ntah cane aku boleh silap masuk highway kemuning shah alam.. dah alang2 masuk bandar shah alam, kitorg pun singgah kat tasik shah alam.. kat tasik 2 ada cafe, dah lama aku cadang nak ajak si dia datang sini, tapi hari ni baru kesampaian.. so aku dan si dia pun spend our precious evening kat cafe 2.. suasana masa mmg romantik habis, tgk sunset kat tengah tasik sambil tgk burung2 terbang pulang ke sarang.. tambah plak ngan alunan musik ballade cafe 2.. petang yang sgt indah bersama si dia..

[ Dalam Hati ]

abang harap masa berhenti di sini sayang.. ianya terlalu indah untuk ditinggalkan..

Friday, June 18, 2010

Demam itu kerisauan....



Risau???ye...sgt2 risau dan susah hati..Si Dia demam teruk..xnak makan ubat..puas dipujuk..akhirnya makan jgk la panadol..malam kemarin teruk Si Dia demam..smpai xleh tido..cane bleh tau?coz temankan Si Dia msg smpai lewat pagi..sian sayangku..batuk, selsema, sakit kepala..mmg satu pakej.. bile dh demam ni Si Dia manja sgt..time ni la nk dgr Si Dia merengek2 nk itu ini..xleh makan makanan berminyak..so aku decide bt bubur nasi..lega bila Si Dia ckp makan smpai habis. Ye la, org demam ni lidah xrasa ape..mesti xbest bile makan. bile Si Dia ckp demam dh rs kurang sket rs sgt2 lega.. klau r sakit tu bleh dipindahkn..aku mmg harap aku yang demam.. esok masak mee sup..Habis jgk Si Dia makan..dh tambah kebah demamnya..ptg td kuar minum, demam dh kurang, tp selsema n batuk macam tu jgk..sian tgk Si Dia..sedih rs..esok nk exam KISSM..ntah mcm mane la Si Dia, dlm air cond plak tu.. Si Dia pon x abis study lg..xpe la sayang..study mane yg sempat dh r..jgn paksa diri..nk buat cane, redha ngn tawakal je la esok sayang..Chaiyok!!!mmuahh

[Untuk Sayangku]
sayang, tanggungjawab ayg jga sayang.. sayang..jgn la demam lg..ayang xde nk jaga sayang.. ayang jauh.. luv u 2..so much mmmuaaahh!!



Demam itu indah..


ni bukan demam bola.. aku tgk jgk bola.. tapi xde r sampai demam.. demam aku ni sebab KISSM kot.. tapi orang lain ok je.. dah nak dekat UAK ni plak aku boleh demam.. tapi aku suka demam ni, bkn sebab sakit dada or sakit kepala or selsema.. tapi sebab layanan istimewa dari 'si dia'.. 'si dia' memang x boleh tgk aku demam.. ikutkan hati dia, dia nak demam sekali.. tapi mana boleh, ikut turnlah sayang.. aku plak saja malas mkn ubat, bagi demam lama sket.. hehe.. mana taknya, org batuk mana boleh mkn makanan minyak banyak ni.. so si dia pun masakkan bubur ayam kat aku.. bubur ayam yang panas 2 mmg sedap.. lepas makan terus kurang skit demam aku.. Esoknya, si dia masak mee sup plak.. kali ni terus kebah demam.. mujarab betul penawar 'si dia' ni.. jadi, kepada sesiapa yang masih single yang terbaca entry ni.. cepat2 lah cari pasangan.. sakit pun rasa best, sihat x tau r cane.. haha..

[Untuk Si Dia yang Tercinta]


thanks sebab jaga abg..

abg betul2 bertuah memiliki syg..

bulan depan abg demam lagi kot.. ( x doa )

so standby k..hehe
luv u so much..

Saturday, June 5, 2010

It's been a while..

Dh lama x post new n3..since holidays started..problems with the broadband, malas nk g cc..so just left dis blog without any post since that..now, i'm back. not sure for how long this time. depending on the situation...actually, there are lots of things that i would like to share but don't know where to start.huhu..

emm..start with the new look of this blog la..suka, thanks to Si Dia kerana ssh payah tkr layout..really nice. Si Dia nk masukkn lagu dlm blog ni tp xtau mcm mane. dh mcm2 cara dia buat. tp x mcm yang Si Dia nk..actually, i don't mind. this is more than enough actually. tp Si Dia ckp this blog really meant a lot to him becos this is what we done together. thanks sayang..

now, i'm back to KL for KISSM..hepi coz i can be with him..not hepi coz have to attend the course. tiring.. actually don't have much time to spend with him.

before KISSM ni Si Dia dtg amik kt rumah..spend 2 days at my home. Bwk Si Dia jln2 at my hometown.. on 1st of jun bertolak dr rumah to KL.. like travelling together with him. got the time to spend time together..we reached KL about 3.30 p.m..started to rain. xsampai 1 hour later, KL dh banjir..huhu..kt kampung langsung xhujan dtg cni trs hujan lebat..

3rd of jun dh start course..today is the 3rd day dh..rehat shari je on sunday. really tired..dh 3 days tido awal every night.

smlm went to HKL. ayah Si Dia has been warded. eye operation...hopefully everything will be just fine for abah..Amin..

after course dis evening he went out with his friend..mlm plak jumpa his old friends at UM...
1 more thing, kt kampung skrg busy with the preparation for my cousin's wedding for tomorrow's event..huhu..ruginya can't be there..bet sgt2 happening and wonderful..

emm..think dat's all for now...

[Dalam hati]

miss spending time with him kt mamak @ Mc D..huhu
my cousin dh kawen, sy bile plak?huhu...

Thursday, May 27, 2010

Wajah baru

akhirnya setelah 3 jam berhempas-pulas, berjaya jgk aku transform 'blog sejarah' ni [menurut si dia] kepada blog yang lebih urban.. Di harap si dia sukakannya..

[dalam hati]

si dia mesti impressed ni.. hehe

Sunday, May 23, 2010

ku ingin kau tahu



Ku ingin kau tahu
ku merinduimu
tiap saat ku terbayang wajahmu

ku ingin kau tahu
ku merinduimu
tiap hela nafasku hidu wangianmu

ku ingin kau tahu
ku merinduimu
tiap bicara ku mendengar suaramu

ku ingin kau tahu
ku merinduimu
tiap sentuhan ku rasa belaianmu

ku ingin kau tahu
ku merinduimu
tiap saat dan waktu
hingga hujung waktu

Tuesday, May 18, 2010

Missing u badly..

Dh seminggu kt kampung..doing nothing..eat, sleep, eat, sleep..really boring..don't have any work to do.make me miss him more..

Dear, really missing u here..miss the day we spent the time together..went to the park..spend the evening..having tea..miss u damn much..

feel like want to cry..my heart hurt..can't do anything except thinking of u..

hope the time come faster for us to meet..

rindu abang sgt2..take care dear..

[dalam hati]
bilakah waktunya untuk kita ketemu sayang.
.

Monday, May 10, 2010

nangis sket..

All my bags are packed, I'm ready to go
I'm standin' here outside your door
I hate to wake you up to say goodbye

But the dawn is breakin', it's early morn
The taxi's waitin', he's blowin' his horn
Already I'm so lonesome I could die

So kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

There's so many times I've let you down
So many times I've played around
I'll tell you now, they don't mean a thing

Every place I go, I think of you
Every song I sing, I sing for you
When I come back I'll wear your wedding ring

So kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

Now the time has come to leave you
One more time, oh, let me kiss you
And close your eyes and I'll be on my way

Dream about the days to come
When I won't have to leave alone
About the times that I won't have to say ...

Oh, kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

[dalam hati]

berpisah utk seketika, bertemu semula utk berbahagia selamanya..

this i promise u...


Monday, May 3, 2010

Officially ended!!

It was a tiring week actually. Lots of things need to be settled. Got phone calls from dad yesterday and being told that need to pack my things because today I need to move my things out. In a rush, I have to settled everything. Really tiresome. Do it all by myself. huhu.. At last, at 7 p.m. on 2nd of Mei, everything got packed up. Just left a few things that need to be used until get back to my hometown.

Today is 3rd of Mei. My paper is at 11.30 this morning. At 9 a.m. I went to the management office to settle the form so that the lorry can enter the apartment. Pay the deposit for 200 ringgit, went to the guard post and give away the form. Get prepared for the exam and Si Dia sent me at 10.45 and by 11 I've already at the exam hall. Feeling a bit nervous and anxious. Pray a lot and just pray. Luckily, what I've read come out in the exam. Thank God. Alhamdulillah..

Akhirnya.. hari, 3 mei 2010 dengan rasminya tamatla karier aku sbg seorang pelajar. Lega rasanya.. Setelah berhempas pulas seminggu yang lepas. Alhamdulillah.. last paper aku rsnya berjalan dengan lancar. thanks to Si Dia sbb byk support aku. slalu bg kata2 semangat and bt aku berfikiran positif. Sekarang hanya perlu berdoa dan bertawakal supaya dapat result yang baik. InsyaALLAH..

Sadly, the person who is supposed to come to pick up my things did not give phone call at all. Tired of waiting, I just gave up. Maybe he will come next time. Its ok. at least I've ready and get prepared. Just waiting for the time to move out.

I'm at his sister's house. Get bored at home. Got nothing to do. Lagipon, Si Dia going out with his housemates. Watching for a movie and go for karaoke maybe. It's Ok. Let him have some fun with his friends before we go back for a long holidays and get posted.

My life as a student has ended. My sister text me, asking my feeling about not being a student anymore. After 6 years of study?? Of course I'm relieved. It's finally over. Yes, I know I will miss my life as a student. But, I think we need to move on. There must be changes in our life. There are many steps that we need to climb and every steps has its own challenges, memories and hardships. It is certain. Whatever challenges or hardships that I will encounter, I will face it with open heart and having Si Dia by my side... I think I can endure everything and will always be happy.. =)

[Dalam Hati]

3rd of Mei = Relieved and happy... FREEDOM

Friday, April 30, 2010

Will Our Dream Come True?

Hurm.. not my intention to write this morning actually. I'm doing the revision for my last paper actually, but after writing for 2 pages, got tired already. (malas sbnrnye).. Just now, I'm asking my housemates about the moving thing. Again, the answer is *not sure*... hurm.. xpelah. like Si Dia have said, ignore je. I just need to be ready, pack everything up and when the time comes, just get out from this house. But, actually there are soooo many things that need to be settled (all the bills, the payment and what so ever).

Got news this morning. Finally, we get our allowances. Hurm.. Is this a good news? Does it mean that me and Si Dia can finally do exactly like we have planned? I'm not really sure and hoping too much on this. There are tooo much things that need to be done. It's ok. will look at the priority. No need to be sad/ worry/ disappointed. We still have lots of time to be together. Maybe next time. At the end of the year maybe.. Going for our honeymoon. yup. so, chill out..

Si Dia still in his bed I guess. He made a promise last nite, to accompany me doing the revision. =). will wait for him to wake up.

will our dream come true? hurm.. just wait and see.

[Dalam Hati]

Holidays + Si Dia = will be the greatest day in my life



Thursday, April 29, 2010

Laguku Untukmu

Bila yg tersayang tgh sedih, xde mood, risau or senang kata dia x hepi, kita kenalah pujuk.. x kisahlah lelaki pujuk perempuan ke perempuan pujuk lelaki, dua2 ada peranan, masing-masing dapat kebaikan.. persoalan x reti pujuk-memujuk ni x timbul sebab kalau mengorat tau, xkan pujuk x tau..

Salah satu cara senang nak pujuk, dedicate je lagu kat si dia.. x kesahlah medium dedikasi 2 camne asalkan smpai kat si dia.. kalau berani, hantar je ucapan & dedikasi lagu dalam ruangan 'Luahan Hati & Dedikasi' kat Sinar FM..

Tapi aku lagi suka nyanyi sendiri kat si dia sebab dia cakap suara aku sedap.. pelik betul.. aku rasa cam biasa je.. tapi xpe, aku nyanyi jugak kat dia, lantak lah org cakap ape, ada je performance ape, mesti aku join sbb nak nyanyi kat dia.. lagu kat sebelah ni plak masa final exam kelas vokal.. dari awal aku nyanyi sampai habis, berkaca je mata dia.. pergh.. syahdu habis.. sedap sangat r 2.. haha

If Tomorrow Never Comes...






sometimes u might feel u will be happier alone..

but it is always nice to have someone to laze around with...

someone to think about..

someone to care about..

someone to share your joy and sadness..

so, take a chance..

you will never know what you will get until you have really tried..

so, if there's somebody you miss....

tell them that you do...

cause there's something that only love can do...


[Dalam Hati]

Si Dia = Saya rindu awak sgt2..


Untitled

It is afternoon already.. Juz finished my 1st note for my last paper.. x bersemangat tp hv to do it or else i will regret.. yeah. still hv about 4 topics to revise in 3 days.. *sigh* sgt2 malas rsnya. what i'm feeling rite now is just want to be at a place where i can spend the whole time together with Si Dia. do whatever we like. feels like want to go for holidays.. where? not really sure. to the beach maybe. hopefully, after all things [exam, moving thing] hv settled, we could do what we hv always wanted to do. yes, going for a holiday.

Doesn't like about what I'm feeling rite now. . might because of my last paper. hurm.. doesn't matter. what i need to do just revise. in 3 days more, it will be over. Yup, chaiyok!! i can do it. My besfren is going for a holiday in Tganu & klantan go for our fren's wedding. feel a bit disappointed coz couldn't be there with her. Plus, can't bring my besfren to my hometown and meet my family. The wedding falls on the same day for my last paper. nothing that i can do. just wish her congratulations and pray dat everything will be fine.


rsnya Si Dia msh tido lg.. couldn't sleep last nite. not really sure wut time he finally get to sleep. sure coz doesn't hv anything else to do & might be very boring. its ok. let him get da rest. sian awak..mesti penat. it's ok. nnt sy kejut solat zohor.

[Dalam Hati]

Si Dia + lonely = Missing him badly

My besfren + her holidays + our fren's wedding + my exam = envy and disappointed :(

Wednesday, April 28, 2010

Hang out with Si Dia & our best frens

Hari ni our fren blanja tgk movie.. "When in Rome". really nice movie.. how many stars would i give? hmm..hehe..how about 5? yup, bg aku utk romantik komedi nye cite it is a nice story.. romantic and full of laughter actually~~ :) aku gelak sungguh2 hati, tp tpaksa thn gelak jgk.nnt org lain marah bising sgt. Si dia ckp biasa je. dh bleh agak dh.. pandai2 je.hehe.. Aku tgk die suka je cite tu. klau xsuka xkan die gelak jgk kn?btl3.. Agaknye dis is da first time for me and him hang out together with our frens for a movie. Think so. hehe.. Slalu aku dan Si dia kuar minum2 or makan2 je. Best jgk.. tp mcm dis is da last time je kuar for a movie ngn our frens as students.. hurm.. xpelah. at least we have da memory rite? Balik dah petang.. so juz relax je la. Bile aku nk study pon xtau. Last paper lagi 4 days..hish. tak bersemangat je rs. ni mesti sbb si dia dh abis exam.so, aku jeles.dh bercampur ngn malas plak.lg rs xbersemangat.

Tgh2 baring ttba rs nk masak la for dinner tonite.. Tgk dlm peti ais xbyk benda dh.. hurm.. so, ape yg ade aku gna tuk buat tom yam.. ok la kot. ms si dia dtg amik makanan, si dia ckp; " bukan dh bt ke tom yam?" aku pk balik..yeke? rsnye dis week br 2x masak kot.. tp xpelah.. "sori ye awak..sian awak. mesti bosan kn? esok kite g beli barang2 dapur ye"..


[Dalam Hati]

Movie + Si Dia + My Bestfrens = perfect day
*tp, tuk dinner tu~~~ sori ye awak~~

Tuesday, April 27, 2010

Petang yang Kehujanan

petang td aku minum petang ngan si dia.. syahdu gak r ptg ni sbb hujan renyai2 lg. sampai2 kedai mamak td tgk byk plak meja kosong.. suka betul aku, tenang rasa kepala.. kitorg port meja sebelah dalam sebab sejuk sgt duk luar.. aku order air nescafe o panas fav aku n si dia order air ape ntah ngan butter nan.. sejak bila dia minat nan pun aku x tau.. aku x order mkn lg sbb x tau nak mkn ape.. pikir punya pikir punya pikir, tiba2 hidung aku terbau aroma nasi lemak kat sebelah kedai mamak 2.. tanpa membung masa, aku bergegas ke tempat kejadian & berjaya menapau nasi lemak+ayam kukus+begedil.. memang tangkap leleh.. pas2 si dia cakap xleh bwk outside food.. aku senyum je, trick dia nak songlap nasi lemak aku xkan berjaya.. lantas, aku membuka balutan kemas nasi lemak 2, pergh.. aroma nasi lemak 2 memenuhi segenap ruang lubang hidungku.. Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi maha Mengasihani, aku suap nasi lemak dalam mulut.. sekonyong2, kedengaran lagu tema sebuah drama baru yang hangat. Drama 2 bertajuk adamaya..

[Dalam hati]

Si dia di sisi + nescafe o panas + nasi lemak + Adamaya = perfect evening