Friday, October 22, 2010

Merindui 'Si Dia'

untuk pengetahuan pembaca..

kami dipisahkan dalam menjalankan tugas & tanggungjawab kami sebagai pendidik.. aku ditempatkan di Gua Musang & 'Si dia' ditempatkan di Kuala Kubu Bharu.. jarak dia dlm 4 jam perjalanan melalui Bukit Fraser.. Kalau masuk bentong, dlm 6 jam br smpai..

hanya hujung mggu je yang menjadi waktu kami melepas rindu.. Tu pun just 2 minggu skali aku dpt jmpa 'si dia'.. 2 pun jmpa x lama, x smpai pun 2 hari.. kalau masa kat maktab dulu, 2x sehari kami jmpa.. terasa sgt2 kehilangan.. lebih2 lg 'si dia'..

kalau dulu, bila 'si dia' msg je ckp rindu, 5 minit lps 2 aku dah tercegat dpn pintu rmh 'si dia'.. bila 'si dia' msg ckp sedih, dgn pantas aku tercegat dpn pintu rmh 'si dia' dgn coklat.. bila 'si dia' msg ckp x sihat, dgn segera aku tercegat dpn pintu rumah 'si dia' dgn panadol or bwk 'si dia' g klinik.. bila 'si dia' msg ckp lapar, dgn segera aku tercegat dpn pintu rumah 'si dia' ngan makanan or bwk 'si dia' kuar mkn.. tapi itu dulu..

sekarang ni hanya suara yg menjadi pengubat rindu kami.. hampir tiap2 mlm aku call 'si dia'.. benda yg dah 4 thn aku x buat.. walaupun dgr suara je, at least 'si dia' x rasa sunyi sgt.. xpe r, hopefully lps kahwin ni, aku bleh jmpa 'si dia' tiap-tiap minggu.. tapi yg paling aku x sabar skali; cuti ahkir tahun nnti.. aku nak spend setiap saat ngan 'si dia'..

[dalam hati]

abg merinduimu sayang.. abg akan tggu saat-saat indah kita bersama.. abg dah plan mcm2 utk kita cuti nnti.. can't wait to have you back with me, my love..

1 comments:

Habibi said...

dh lama syg x updat..sekali update, mesti bt ayang tersenyum & menitis air mata..can't wait 2 have u back too..miss u so much..mmuah..