Friday, October 22, 2010

jauh...

dah lama x update blog..sgt2 sibuk..tanggungjwab dh bertambah bile dh kerja especially jd guru ni.
semalam pun br balik dr kursus..tp bukan itu yg aku nk share dgn readers.. nk cite psl aku dan "Si Dia"...

jarak jd pemisah kami utk berjumpa..sorang kt pantai timur, sorang jauh di pantai barat... dh nk masuk sebulan kami berjauhan..dh xdpt jumpa tiap2 hari..klau dl tiap2 hari aku masak untuk 'Si Dia'..tp skrg, nk masak utk dr sendiri pun dh jarang..bukan malas..tp rs mcm xbmkna..mesti akan teringat kt "si Dia"...

sepanjang sebulan kt sini 'si dia' dtg jumpa aku 2x..sian kt 'si dia' sbnrnya nk bwk kete jauh2..risau bile 'si dia' penat2 balik dr sekolah trs bertolak ke kkb..risau ssuatu yg buruk jd tgh jalan.. apepun aku hanya mmpu berdoa semoga ALLAH permudahkan perjalanan pergi dan balik 'si dia' ketika berjumpa aku..

berjauhan ni mengajar aku erti berdikari..sepanjang 6thn perhubungan kami, aku mmg jarang bt kerja sdr..nk kemana2 mesti 'si dia' akan hantar..sakit, 'si dia' bwk g klinik, xpun hntr ubat.. bile rindu 'si dia' akan dtg or kami keluar jalan2.

tp sekarang....
phone calls mmg amat penting bt kami skrg..sbb, hanya suara pengubat rindu rindu antara kami..ade 1 day tu, 'si dia' ade kredit lg 7rm..tanpa kami sedar, kami borak smpai phone call terputus..then, 'si dia' msg aku ckp: sayang, kredit tggl 3 sen...
dh lama kami xbt keje mcm ni..dh bertahun2..xsangka akan alami sekali lg..
bile pk balik igt ms zaman awal bercinta dl...

ape pun kami terima semua ni sebagai dugaan dalam perhubungan kami..ujian untuk kami untuk lebih kuat dan tabah..lebih menghargai antara satu sama lain..

sekarang, kami tgh menghitung hari menunggu hari bahagia kami untuk diijabkabulkan..tggl lagi 2 minggu.. yang pasti, kami akan jd penunggu setia hari mggu lepas kawin nnt..

tp yg paling ditunggu adalah cuti sek akhr tahun ni...dh byk kami plan utk spend time together..
can't wait...

[dalam hati]
sgt merinduimu abang..menunggu saat kita disatukan..
can't wait to be with u my love..

3 comments:

Ridhuan said...

sorry love.. abg bkn x nak update.. cuma too many things 2 do.. skrg ni blog ni je r tmpt pelepas rindu abg pd ayg.. syg x pyh risau abg travel jauh, 2 get 2 u i'll walk a thousand miles.. kira ok dah ni abg naik kete.. love u so much.. mmuahh

Habibi said...

not angry with u hubby..both of us got lots of things to settle..nnt sama2 r update ek syg...i know that u will do anything..that's why i love u so much..mmuah.

Habibi said...

not angry with u hubby..both of us got lots of things to settle..nnt sama2 r update ek syg...i know that u will do anything..that's why i love u so much..mmuah.