Thursday, November 11, 2010

Syukur ke Hadrat Ilahi

Alhamdulillah.. cinta yg kami semai selama 6 thn akhirnya berjaya diikat dengan ikatan yg sah.. sesungguhnya aku sgt2 bersyukur ke hadratNya kerana 'si dia' yg aku impikan menjadi permaisuri hatiku & suri rumah tanggaku akhirnya jd kenyataan.. walaupun macam2 ujian, dugaan & halangan yg menimpa kami, akhirnya aku berjaya memiliki 'si dia' dgn sekali lafaz..

memang x dpt digambar perasaan aku menjadi seorang suami pada wanita yg aku cintai & kagumi selama ni.. aku tau & aku yakin 'si dia' mampu menjadi seorang isteri yg taat, rajin & penyayang.. aku pun harap aku mampu jd suami yg terbaik untuk 'si dia'..

Sekarang ni, rutin hjg mggu aku adalah berulang alik dr gua musang ke kuala kubu bharu.. so to make sure aku x bt 'si dia' menunggu lama, aku dah beli sebijik kompak yg mampu memecut dgn lbh pantas.. 'si dia' pun suka naik kete baru kami ni.. tapi panas skit sebab aku blum tinted lg, modal x ckp.. hjg mggu ni aku akan tinted ngan tinted mahal, so 'si dia' selesa duk dlm kete..

sekarang ni aku tgh sibuk ngan kursus kat bandar gua musang.. esok pun aku ada kursus lg smpai petang.. tapi aku akan make sure aku cepat blk jumpa 'si dia' so that kami bleh dinner skali.. klau aku lmbt, mesti 'si dia' x mkn sbb nak dinner ngan aku.. and that's why i love u so much my lovely wife..

[dalam hati]

wait for me tomorrow, syg.. i'll get 2 u as soon as i can.. i promise syg.. muuahhh

Monday, November 8, 2010

"Pernikahan Kami"

Alhamdulillah..syukur ke hadrat ilahi atas nikmatNya..kami akhirnya bergelar pasangan suami & isteri..Perasaan? xdapat aku gmbrkan betapa gembiranya hati setelah 6 tahun kami menyulam kasih..terpateri jua akhirnya ikatan kami dengan pernikahan..

Berlangsung pada 5hb novermber bertempat di kediaman aku di Kelantan..Semuanya sgt express..
Walaupu ada sedikit miscommunication tentang perjalanan majlis..Tp syukur pada ALLAH..dipermudahkan segalanya dan majlis akad nikah kami berlangsung dengan jayanya..

Dengan sekali lafaz, aku bergelar seorang isteri dan 'Si Dia' bergelar seorang suami.. Sungguh, tidak tergambar dengan perkataan bahagianya bergelar seorang isteri pada orang yang kita cintai dan sayangi..menjadi seorang isteri pada suamiku..

Aku ingin mengucapkan terima kasih pada keluarga aku, keluarga mertuaku, juga terima kasih tidak terhingga kepada pemilik blog ".life.love." sahabat baikku yang sanggup bersusah payah travel dr johor semata-mata untuk menbantu melancarkan pernikahan kami..hiasan yang kau bt sgt cantik..thanks a lot.. kepada photograper kami..pemilik blog "13th playground".. terima kasih juga kerana sanggup bersama kami turun ke kelantan melalui bukit fraser..terima kasih atas jasa anda kerana sudi untuk membantu merakmkan detik bersejarah dalam hidup kami..

kepada kaum keluarga, sanak saudara dan teman2 yang hadir untuk memeriahkan majlis kami..kehadiran anda amat dihargai..

sesungguhnya aku bahagia kini..teramat bahagia..terima kasih kepada suami ku.. kasih sayang dan cinta serta segala yang dikau beri pada ku amat bernilai dan amat berharga..terima kasih untuk kebahagiaan ini..

[dalam hati]
hubby..daku sudah merinduimu walaupun dirimu br sahaja bertolak pulang ke kelantan demi menjalankan tugas..semoga perjalanan selamat... tidak sabar untuk ketemu hujung minggu ini..
akan tetap setia menunggu dan merinduimu..love you soooooo much.muaah..muuaah..

Tuesday, November 2, 2010

3 days before the wedding...

Esok last day aku kt sek for this week. on thursday dh dpt cuti rehat kawin. he will be here on thursday morning. kami akan bertolak balik ke kg dat morning jgk..amik jurukamera kami kt cheras, then btolak balik kg..

semalam dh start sakit kepala..byk byk kot bnda nk pk n nk setel..by to morrow kna anta semua students' result for final exam dekat class teachers.. nk kna anta borang SKT, n many more..kepenatan & kepeningan..huhu..

Si dia akan bertolak balik ke tganu esok after school. then, naik bas ke KL dat night.. hope he has a safe journey..

dh last2 ni just hope dat everything will be just fine & the ceremony will be running smoothly without any problems.

sayang..take a good care of yourself..really miss you..

[dalam hati]
berdebar & gementar untuk bergelar seorang isteri & berubah status..