Saturday, September 10, 2011

Debaran menanti Kelahiran cahaya mata kami..

Usia kandungan ku sudah masuk minggu ke 38..2 weeks more to go before the due date..perasaanku? resah, risau takut..sedih pon ade..sendirian di sini buat hati rasa sayu..td pon hubby dh balik trs nangis..

xtau nk tulis ape...semoga semuanya selamat..semoga baby sempat tunggu balik kampung next week..xsanggup rasanya memikirkan kalau bersalin di sini sendirian tanpa sesiapa di sisi..hanya mampu berdoa pada yang esa..semoga diperudahkan segalanya..

[buat suamiku]
sayang..doakan ayg ngn baby ye..kami tggu abg dtg next week..luv u so much..mmuahh

Saturday, August 20, 2011

Our Fetus!!

Last friday as usual pegi check up utk 4 dis month..baby dh 34 weeks ++..Alhamdulillah..semuanya ok..baby pn dh capai berat 2.2kg compared to last check up 1.8kg..naik 400g..it's good eventhough umminya puasa baby tetap naik beratnya..berat ummi plak xnaik pn..still 61kg mcm last check up.. sgt excited actually coz at last baby nk gak tunjuk muka..kalau x asik ttp ngn tangan je..dis time siap bleh senyum2 lg..rs nk mengalir air mata..sungguh perasaan menjadi bakal ibu itu xternilai harganya..sgt2 indah..rasa setiap kali baby bergerak dlm rahim tu sgt indah..xterucap..setiap x baby bg reaksi bile bercakap ngn die..bagaikan die memahami ape yg umminya ckp..terima kasih Ya ALLAH kerana memberiku peluang untuk merasa keindahan menjadi seorang ibu.. Suamiku juga sgt teruja..xsabar mahu baby cepat2 lahir..oleh kerana terlampau excited hari ini die mengajakku ke plaza low yatt..nk beli kamera baru yg lebih canggih katanya..xsabar nk ambil gambar baby..aku ikutkan sahaja kemahuannya itu.. sesungguhnya kami xsabar menanti kelahiran cahaya mata pertama kami..semuanya ok setakat ini dan harapnya akan terus ok tanpa apa2 masalah sehingga hari kelahiran cahaya mata kami nanti..InsyaALLAH..amin..


[untuk sayangku]
drive leklok sayang..see u next thursday..baby & ummi will be waiting for u..xsabar nk cuti kan sayang..luv u & miss u so much..mmuah..

Saturday, August 13, 2011

Happy Birthday my love..


Esok tanggal 14 Ogos adalah hari kelahiran insan yg teramat ku cintai..suamiku..namun xdapat nk menyambutnya bersama kerana Si dia br shj bertolak pulang demi menunaikan tanggungjawab dan mencari rezeki..

hanya sempat memberi ciuman selamat hari lahir buatnya..kekadang terasa diri ini xckp kuat untuk menempuh hari-hari tanpa Si dia disisi..namun, demi baby kami, ku gagahkan jua diri ini..

sudah 7thn aku menyambut hari lahir bersama si dia..tahun ini si dia tidak ingin ape2 hadiah kerana baginya kelahiran baby kami pd bulan hadapan adalah perkara yang amat ditunggu2 dan berharga..

pagi nnt akan bersahur seorang diri lg..harap dpt kuatkan diri untuk bangun..mlm ni mahu tidur awal..kesihatan tidak mengizinkan untuk aku terus berjaga..

buat suami tersayang..baby dan ummi doakan abi selamat sampai ke rumah..will wait for you this thursday..miss u already sayang..

[buat suamiku]

selamat hari lahir sayang..semoga sayang bahagia hidup bersama ayang..akan cuba sedaya upaya untuk membahagiakan sayang..love you so much..mmmuaah..

Wednesday, August 3, 2011

Missing him so much..


Hari ini hari ketiga umat Islam menunaikan ibadah puasa..aku? tiga hari bersaur, tiga kali jugak aku muntah balik ape yg aku makan..akibatnya..xsampai petang aku dh terkulai layu..risau memikirkan keadaan baby takut dia xmendapat makanan yang secukupnya.. Menu berbuka juga tidak menyelerakan..namun aku paksa diri dan gagahkan juga diri untuk makan nasi..demi babyku..nasi dengan ayam percik adalah menu berbuka pada hari pertama berpuasa..ku paksa diri untuk habiskan..Menu berbuka hari keduaku ialah ikan keli berlada dan pecal..xdapat ku habiskan walau sudah dipaksa diri ini.. Dua hari berpuasa, dua hari jugalah aku terbaring terus selepas solat isyak..teringin untuk mengerjakan solat terawih..tapi diri ini xcukup gagah dan kuat..sekarang pun aku sudah terpaksa mengerjakan solat sambil duduk.aku cuba untuk menunggu si dia pulang dari solat terawih..tp akhirnya tertidur..rindu sungguh rasanya diri ini padanya..xsabar menunggu kepulangan yang tersayang esok..hari pertama kami untuk berbuka bersama..perlu memikirkan menu untuk berbuka esok.. sudah 3 hari tidurku xlena..terasa cukup mengah dan lelah..mungkin kerana babyku sudah semakin membesar..nafas terasa lelah..semoga semuanya akan selamat dan berjalan lancar.. cukup rasanya buat kali ini..terlalu merindui si dia..


[untuk sayangku]
miss u so much..sorry ayang tertidur semalam sebelum sempat sayang balik..can't wait to see you tomorrow..love you sayang..

Monday, August 1, 2011

Ramadhan pertamaku as a wife and mom's to be..


Masa berlalu tanpa kita sedari..tahun ni merupakan Ramadhan pertamaku sebagai seorang isteri and bakal ibu..gembira..ya.aku bersyukur pada yang Esa kerana masih diberi kesempatan untuk merasai semua ini..satu pengalaman yang baru dalam hidupku..satu lagi stage dalam hidupku.. Tapi, kami masih berjauhan..berjumpa hanya pada hujung minggu..Ramadhan kali ini mungkin sedikit menyedihkan..walaupun kami sudah bergelar suami dan isteri tetapi masih tidak dapat menyambutnya bersama-sama..bersahur dan berbuka bersama hanya pada hujung minggu..masih lagi saling kejut sahur melalui phone calls as we are in college.. Ditambahkan pula dengan diriku yang sedang sarat hamil, sedikit pilu rasanya..Hari ini merupakan hari pertama bersahur sebagai ibu hamil..15 minit lepas sahur, aku sudah muntah..hopefully puasaku akan kuat dan teguh..badanku akan sihat..demi babyku.. Hari ini aku bercuti..sempena 1 ramadhan..ada aku meminta untuk ikut si dia balik ke gua musang, namun si dia x izinkan kerana memikirkan kesihatan aku dan baby..xsanggup si dia untuk membiarkan aku pulang sendiri nnt dengan menaiki bas. ditambah pula aku mengalami sedikit bleeding pada hari jumaat lepas.. sedikit kecewa, namun aku terima keputusan si dia kerana aku tau si dia memikirkan tentang kesihatan aku dan baby.. Diharapkan kedatangan Ramadhan kali ini akan memberi sinar dan harapan baru kepada kami sekeluarga..semoga segala ibadat dan amalan kami diterima-Nya..semoga akan ada berita gembira buat kami menjelang akhir tahun nnt..semoga aku selamat melahirkan zuriat suamiku yang tercinta..Amin..

[untuk sayangku]

abang..semoga kita sama-sama kuat dan tabah dalam mengharungi segala dugaan yang diberikan oleh-Nya..sesungguhnya ayang terlalu merinduimu..ayang akan kuat demi abang dan baby..luv u so much..mmuahh

Sunday, June 12, 2011

cuti panjang telah berakhir...

Hr ni penamat untuk cuti panjang bagi semester 1..cuti selama 16 hari telah berakhir..si dia telah pn berangkat pulang ke gua musang tepat jam 6.10 ptg td..tinggallah aku dan baby kami sendirian..sedih, pilu semua menyelubungi rasa hatiku..masuk je dalam rumah terus menitiskan air mata..lama sangat cuti macam ni lah jadinya...

Si dia baru shj berangkat, aku dan baby sudah pun merinduinya...kami perlu menunggu 4 hr lagi untuk kembali ketemu..sungguh...keadaan begini cukup perit..sedih apabila setiap kali terpaksa berjauhan..bilakah sampai masanya kami akan bersama dan tidak lagi berjauhan..

Dengan keadaanku yang sudah masuk bulan ke-6 aku rasakan diri semakin sensitif..risau dan terasa ingin selalu dekat dengan Si dia..tp aku tau dan sedar semua itu x mungkin..Ya ALLAH..kuatkanlah semangatku demi suami dan baby yang ku kandung ini..Amin..

[untuk sayangku]

sayang...harap sayang pn kuat..semoga perjalanan sayang selamat setiap kali dtg dan pulang untuk berjumpa baby dan ayang..umi dan baby sentiasa mendoakan keselamatan abi..kami menghitung hari untuk berjumpamu sayang..mmuaah.


Wednesday, May 25, 2011

Ujian dalam Kebahagiaan

Dah lama xde entri baru.. Sekarang ni mmg dah x byk masa terluang mcm sebelum ni.. Mengajar tahun 6 mmg mcm ni, kelas tambahan dr petang smpai malam, program sekolah bt pun byk, kadang2 nak makan pun x sempat.. nasib baik 'si dia' memahami tuntutan tugas aku kat sini.. thanks sayang. Bercakap tentang 'si dia', kandungan dia dah nak msk 6 bln.. betul org cakap, perempuan mengandung ni nampak lg cantik dr biasa.. tulah yang aku nmpk pada 'Si dia', semakin hari semakin cantik, itu yg bt aku berat hati nak tggl tiap2 mggu.

Tapi nampaknya aku terpaksa berjauhan lagi untuk sekurang2nya 1 sem lg.. pagi ni keputusan permohonan pertukaran 'si dia' x diluluskan. memang terasa jgk frust pada mulanya, tapi kami terima je ujian ni dgn redha hati.. pastinya Allah ada perancangan yg lebih baik utk aku, 'si dia' & anak kami.. cuma yg mampu aku bt sekarang ni, sediakan semua keperluan 'si dia' & baby.. then, aku mampu berdoa je semoga Allah lindungi kami sekeluarga.. baru2 ni pun 'si dia' terseliuh kaki sbb jatuh dpn rumah, tp dia ckp dia ok, baby pun ok.. aku risau sgt ingat nak ambk cuti je terus blk, tp 'si dia' x bagi.. ni lah cabaran bila berjauhan, kalau dua2 pihak x kuat, x tabah, memang susah.. tapi aku bertuah sbb 'si dia' memang kuat dari dulu lagi, dia bleh hdp sndr walaupun aku jauh, sbb 2 aku bangga & sayang sgt kat 'si dia'.. aku rasa setakat ni dulu entri kali ni..

[untuk sayangku]

Sayang jgn sedih walau kita masih kena berjauhan.. Walaupun jauh, abg ttp ada sentiasa di sisi sayang.. jg dr sayang & anak kita baik2.. we'll be together soon.. mmuahh..

Sunday, April 24, 2011

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...

Wednesday, April 20, 2011

After a long time...

Dh lama rsnya x update blog coz we're both busy ngnkeje, everyday life..tp xnk ckp about work here coz mmg xkan habis..everyday ade je new work..


As I mentioned..don't wanna talk about work..aku nk share news yang sepatutnya the day we got the news lg dh update kt cni..tp, maybe coz terlalu busy and excited, kami lupa yang kami ade blog..


Alhamdulillah..syukur pada-Nya..dh bulan ni dh masuk bulan keempat aku pregnant..anugerah yang sangat bernilai dlam perkahwinan kami..thanks sayang..


happy?of course kami sgt happy kerana kami memang dh bersedia untuk menimang cahaya mata...aku?alhamdulillah..alahan xde la teruk sgt..aku masih kuat untuk berulang ke sekolah dengan moto..nk beli kete still xmampu..


Tp, ketika ini memamg menduga ketabahan dan kesabaran..berjauhan pada waktu mcm ni mmg bt aku sedih..sunyi..rindu hubby setiap masa...tp, walaupun jauh, hubby slalu support and jaga kami.


bulan ni borang pertukaran keluar..aku dh isi..Guru Besar pun dh sahkan td..harap2 berkat dan rezeki baby kami dapat bersama..InsyaAllah..


Rindu?memang sangat rindu..dapat jumpa hari minggu je..esok my hubby akan datang..hari jumaat g check up baby..xsabar rasanya nk tau perkembangan die..


dat's all..hope that aku akan dapat continue update our blog lg after this..



[dalam hati]

missing u so much sayang..baby xsabar nk jumpa abi this thursday..

Tuesday, January 18, 2011

You're My Wife For The Rest Of My life




I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

Now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart