Thursday, October 28, 2010

HE IS HERE!!!

Just wanna share with you readers.. my beloved fiance is here. can't wait to see him tomorrow..i'm very happy and excited.

my plan for tomorrow?
1. buy a ring for him for the wedding day.
2. watch a movie [hiss].
3. go to Santai at Tasik permaisuri
4. go to downtown cheras, KL.

he will go back to Kelantan on saturday evening. really wanna spent with him. so, will appreciate the time .when we are together.

[dalam hati]
dear, miss u so much.. where are you now?waiting for ur call..mmmuah

Wednesday, October 27, 2010

Waiting for my dear Hubby..

Busy week..tu je yg dpt aku ckp tentang minggu ni..byk benda kena setel..minggu ni mggu peperiksaan.byk paper nk kna check..tu psl sek..don't wanna say much about school..

ape yang aku nk share psl preparation wedding kami.. tinggal lg lbh kurang 8 hari untuk hari bahagia kami..akhirnya, masalah kad untuk mjlis resepsi kami pd 20 & 27 nov setel..kad dh smpai kt tgn aku siang td.akhirnya..

balik dr sekolah td 'Si dia" call..ckp dlm stgh jam..byk "si dia' bebel kt aku..sbbnya psl aku ngn housemates..ntah la..dh mmg nature aku..harap2 mslh ms study xberlarutan smpai bile dh keje..
sayang..sory ye..didn't mean to make you worry..

ok..stop psl tu..yg aku paling hepi hr ni sbb 'si dia' ckp nk dtg minggu ni..'si dia' ckp nk dtg ambik sdr kad tu. xpyh pos..hepi sgt nk jumpa 'si dia' lg..ikutkan xnk sshkan 'si dia'..tp 'si dia' ttp nk dtg..hrp2 kwn2 nk ikut 'si dia' balik..xde r aku risau sgt 'si dia' balik sorang2...

tp..risau sbnrnya..org ckp orang nk kawin ni darah manis..aku btl2 harap xde bnda yang tak elok jd..aku akan doakan keselamatan 'si dia' pergi dan balik..

skrg 'si dia' pergi berrsukan..join cikgu2 sekolah main badminton..xtau la kul bape balik..
aku dh jani ngn 'si dia' nk update new entry.


[dalam hati]
sayang..ikhlas tau bt entry ni..tp xbest mcm sayang bt r..huhu..pe pn, can't wait to see you on friday..miss u soooo...much..mmmuuaahhh!!!



Sunday, October 24, 2010

Rindu Bertandang lagi

aku dah blk gua musang ptg td.. bila balik sini rasa cepat sket masa berjalan.. esok dah start skolah blk.. pejam celik, pejam celik dah khamis.. mmg kami x sbr nak tggu hari bahagia 2 mggu lagi.. dah byk program yg aku rancang dlm kepala ni utk hjg thn ni..

the main plan is honeymoon puas2.. bg kami honeymoon ni x semestinya pegi tempat peranginan jauh2, duk hotel mewah.. asalkan kami bersama berdua, duk mane2 pun dah consider honeymoon..kan syg? tp of course kami ttp akan pegi tmpt peranginan dlm m'sia ni..

Sbnrnya cuti hjg thn ni, aku nak bt blk aktiviti aku bt ngan 'si dia' ms belajar dulu.. antaranya, minum petang kat santai, tasik seri permaisuri.. joging every sunday morning, main badminton every sunday afternoon.. makan kek n minum coffee kat secret recipe.. layan roast coffee kat mc.d smpai pg.. minum petang kat taman tasek shah alam.. n many more.. nak gak tau ape beza rasa bercinta lps kawin cane..

cuma aku harap sgt layanan aku kat 'si dia' x berubah lps kahwin ni & hopefully aku akan lebih menyayangi, mencintai & menghargai 'si dia'..

'si dia' dah tido.. lama bersembang kat phone td, nsb baik x hbs kredit aku.. tp xpe.. thanks 2 celcom, aku dapat panggilan percuma 7 hari.. bergayut je r seminggu ni dari hbs sekolah smpai pagi nak gi skolah blk..hehe.. Tadi 'si dia' ckp nak anak kembar, so aku pun janji ngan dia, klau berjaya dpt kembar, dia dapat Nissan Grand Livina Impul sebijik.. hehe.. Hope our dreams will come true syg..

[dalam hati]

x kisah kembar ke x syg.. as long as they are as beautiful as you.. with beautiful eyes & lips like yours.. they will be the most beautiful creation on earth, granted to us..

Friday, October 22, 2010

jauh...

dah lama x update blog..sgt2 sibuk..tanggungjwab dh bertambah bile dh kerja especially jd guru ni.
semalam pun br balik dr kursus..tp bukan itu yg aku nk share dgn readers.. nk cite psl aku dan "Si Dia"...

jarak jd pemisah kami utk berjumpa..sorang kt pantai timur, sorang jauh di pantai barat... dh nk masuk sebulan kami berjauhan..dh xdpt jumpa tiap2 hari..klau dl tiap2 hari aku masak untuk 'Si Dia'..tp skrg, nk masak utk dr sendiri pun dh jarang..bukan malas..tp rs mcm xbmkna..mesti akan teringat kt "si Dia"...

sepanjang sebulan kt sini 'si dia' dtg jumpa aku 2x..sian kt 'si dia' sbnrnya nk bwk kete jauh2..risau bile 'si dia' penat2 balik dr sekolah trs bertolak ke kkb..risau ssuatu yg buruk jd tgh jalan.. apepun aku hanya mmpu berdoa semoga ALLAH permudahkan perjalanan pergi dan balik 'si dia' ketika berjumpa aku..

berjauhan ni mengajar aku erti berdikari..sepanjang 6thn perhubungan kami, aku mmg jarang bt kerja sdr..nk kemana2 mesti 'si dia' akan hantar..sakit, 'si dia' bwk g klinik, xpun hntr ubat.. bile rindu 'si dia' akan dtg or kami keluar jalan2.

tp sekarang....
phone calls mmg amat penting bt kami skrg..sbb, hanya suara pengubat rindu rindu antara kami..ade 1 day tu, 'si dia' ade kredit lg 7rm..tanpa kami sedar, kami borak smpai phone call terputus..then, 'si dia' msg aku ckp: sayang, kredit tggl 3 sen...
dh lama kami xbt keje mcm ni..dh bertahun2..xsangka akan alami sekali lg..
bile pk balik igt ms zaman awal bercinta dl...

ape pun kami terima semua ni sebagai dugaan dalam perhubungan kami..ujian untuk kami untuk lebih kuat dan tabah..lebih menghargai antara satu sama lain..

sekarang, kami tgh menghitung hari menunggu hari bahagia kami untuk diijabkabulkan..tggl lagi 2 minggu.. yang pasti, kami akan jd penunggu setia hari mggu lepas kawin nnt..

tp yg paling ditunggu adalah cuti sek akhr tahun ni...dh byk kami plan utk spend time together..
can't wait...

[dalam hati]
sgt merinduimu abang..menunggu saat kita disatukan..
can't wait to be with u my love..

Merindui 'Si Dia'

untuk pengetahuan pembaca..

kami dipisahkan dalam menjalankan tugas & tanggungjawab kami sebagai pendidik.. aku ditempatkan di Gua Musang & 'Si dia' ditempatkan di Kuala Kubu Bharu.. jarak dia dlm 4 jam perjalanan melalui Bukit Fraser.. Kalau masuk bentong, dlm 6 jam br smpai..

hanya hujung mggu je yang menjadi waktu kami melepas rindu.. Tu pun just 2 minggu skali aku dpt jmpa 'si dia'.. 2 pun jmpa x lama, x smpai pun 2 hari.. kalau masa kat maktab dulu, 2x sehari kami jmpa.. terasa sgt2 kehilangan.. lebih2 lg 'si dia'..

kalau dulu, bila 'si dia' msg je ckp rindu, 5 minit lps 2 aku dah tercegat dpn pintu rmh 'si dia'.. bila 'si dia' msg ckp sedih, dgn pantas aku tercegat dpn pintu rmh 'si dia' dgn coklat.. bila 'si dia' msg ckp x sihat, dgn segera aku tercegat dpn pintu rumah 'si dia' dgn panadol or bwk 'si dia' g klinik.. bila 'si dia' msg ckp lapar, dgn segera aku tercegat dpn pintu rumah 'si dia' ngan makanan or bwk 'si dia' kuar mkn.. tapi itu dulu..

sekarang ni hanya suara yg menjadi pengubat rindu kami.. hampir tiap2 mlm aku call 'si dia'.. benda yg dah 4 thn aku x buat.. walaupun dgr suara je, at least 'si dia' x rasa sunyi sgt.. xpe r, hopefully lps kahwin ni, aku bleh jmpa 'si dia' tiap-tiap minggu.. tapi yg paling aku x sabar skali; cuti ahkir tahun nnti.. aku nak spend setiap saat ngan 'si dia'..

[dalam hati]

abg merinduimu sayang.. abg akan tggu saat-saat indah kita bersama.. abg dah plan mcm2 utk kita cuti nnti.. can't wait to have you back with me, my love..

Sunday, October 3, 2010

sadness....

it has been a long time after the last post..sadness, frustration..my feeling at this moment. my wedding day should be the happiest day in my life..but now..i'm not sure, will i be happy on my wedding day next month..i hope so..

Why is it so difficult to do good thing? Why must such problems occur..Can't write and describe how i feel write now..Just pray and hope i could be strong and patience with whatever happen..

Sayang.hope you will be strong too..love you so much dear...