Thursday, July 15, 2010

Our Sixth Anniversary :)

don't know where to start..today is a very special day for me and him..yes..a very special day..our 6th anniversary.. tanpa kami sedari dah 6 tahun kami bersama. ckp lama..siapa sangka kami boleh bertahan menempuh bermacam-macam dugaan dan masih saling menyayangi dan mencintai.
6 tahun bercinta kami buat keputusan ikat tali pertunangan..usia pertungan kami? hampir setahun 2 bulan..bila nk kawin?tgh menghitung hari..insyaALLAH..by end of ths year, kami akan diijab kabukkan..can't wait for dat day come..have been waiting for the ay so long..gatal?nope..it's all about love..yes, i love him so much..with all my heart and soul..
sambutan kali ni?xde..bcos kami berjauhan..dia jauh nun dikampung halaman, and me..here in my hometown..tp, semua doesn't matter..yg penting, we both know that we love each other so much..bahkan, now aku tgh bersms dengan dia..
byk yg dh kali lalui bersama, susah senang, pahit getir, suka duka..semua tu make our love stronger and stronger..so much to tell but don't know what to type..
my feeling at this moment?..miss my love so much..so..so..much..

[dalam hati] merindui dirimu

Sunday, July 11, 2010

Sorry My Dear Hubby...


Si Dia belikan aku broadband..DIGI..risau gak aku kot xde coverage kt kg ni..package pos laju Si Dia anta aku dpt hr sabtu..tp xleh nk gna lg coz lapy aku aka aku pnkm.aku xsempat nk g amik..


Ptg td aku g umah akak aku..try kt sane. install sume ok tp xleh nk connect. xreti btl aku pasal teknologi..seriously aku mmg technophobia..ssh btl nk fhm klau bab2 teknology..pnye la aku godek2 xtau jgk cane nk activate sim ni..aku call Si Dia..tp dia k bengkel..tggu Si Dia balik dl..


ms kt umah my sis, along plak call mintak tlg bwk g kedai basikal, beli tayar & tiub tuk bike anak dia. kna la tlg coz my bro in law tgh sakit accident 3 hari lepas.. Si Dia call ms aku on the bike..sorry sayang..


bali rumah dh kul 6.30..pnye la Si Dia call nk tlg aku activate sim bg bleh gna broadband i..tpksa ngaja aku yg lembab ni.. mau x naik angin..last2 Si Dia give up..aku tau Si Dia marah..again, i'm so sorry dear..


aku xpuas ati, cane la nk bg bleh gna, aku godek2 lagi smpai la aku jumpa connection profile..at last..huhu..jumpa jgk.pastu aku tkr manual pnye network..aku xtau mane aku jumpa network sume ade, maxis, digi, celcom..aku try clikck..akhirnya jd..puas ati..

dapat la activatekn bnda alah ni..


actually post ni aku nk say sorry kt Si Dia coz byk sshkn die..tpkasa bersabar ngn karenah aku yg slow learner..


so sorry sayang..akhirnya berbaloi sayang susah payah belikan broadband ni..dapat jgk guna..thanks a lot sayang..for everything that u have done to me..thanks sayang...luv u..mmuah..


[Dalam hati]

sori sayang..didn't mean to trouble u a lot..

thanks for this gift..

Tuesday, July 6, 2010

Miss U Like Crazy....

sayang..dh post br bgtau ek..sori..just nk cakap miss u so much..sunyi dok rumah..xtau bile lg nk jumpa sayang..thanks post cite tu..suka cite tu yang..

one more thing, sayang mmg romantik habis.x need to answer dat quiz pon ayang dh tau..


[dalam hati]

bilakah sampai masa kita kn bertemu kembali?missing u like crazy.

9 Perkara Romantik Ketika Bercinta

Artikel ni aku terbaca dalam gua.com.my lps aku hbs lyn cite dunia baru reunion.. tajuk artikel ni 9 perkara romantik ketika bercinta.. So, aku pun nak tau jgk sejauh mana keromantikan aku dalam bercinta ni.. sebab 'Si dia' cakap aku romantik sangat.. mungkin dia nak jaga hati aku, tp mgkn tidak.. haha

So, aku akan gunakan senarai semak ni utk menentukan tahap keromantikan aku.. berikut adalah skala pemarkahan yang akan digunakan;

9 /9 = romantika picisan 6 /9 & ke atas = romantik

3 /9 & ke atas = suam2 susu 0 /9 & ke atas = kayu

Situasi 1
Menikmati pemandangan indah matahari terbenam bersama-sama.

Keputusan
yang ni mmg dah slalu sgt.. yang terbaru, aku & 'si dia' tgk sunset kat Taman Tasik Shah Alam.. (sila rujuk post terdahulu)

Situasi 2
Berduaan berjalan di dalam hujan.

Keputusan
Berjalan x penah, tp bermotor pernah.. Romantik ke? cari penyakit adela.. so yang ni dikira jgk sbb still berduaan dlm hujan..

Situasi 3
Kenal pasti wangian kegemaran pasangan anda. Apabila anda keluar bersamanya, semburkan sedikit wangian tersebut dan lihat reaksinya.

Keputusan
Dulu 'si dia' suka bau 'Dashing Active'.. 'Si dia' ckp rasa semangat je duk ngan aku.. Pas2 aku tukar 'Diesel Fuel 4 Life', yang ni dia suka sgt2.. 'Si dia' ckp membakar rasa cinta dia .. pas2 aku tukar lg 'Polo Explorer', yang ni pun dia suka.. 'Si dia' ckp rasa nak explore je.. (mengembara) jgn pikir bukan2..

Situasi 4
Bertukar hadiah. Tidak perlu mahal, cukup sekadar sekotak coklat atau sekuntum bunga mawar.

Keputusan
Dah berkotak2 coklat aku bg.. asal 'si dia' merajuk je aku bg coklat, asal aku bg coklat je 'si dia' merajuk.. bunga pulak time2 tertentu je.. paling banyak aku bg ros sedozen, paling skit sekuntum r.. sekarang aku x bg bunga dah.. nak tau sebab ape, tanya mak 'si dia'..

Situasi 5
Letakkan sekeping nota cinta di poket atau di dalam diarinya tanpa disedari. Apabila dia membaca nota cinta itu, si dia tentu akan tersenyum sambil mengingati anda.

Keputusan
Dulu2 time mula2 bercinta, mmg 'si dia' suka conteng handout aku.. mcm2 'si dia' tulis, luv u, miss u, serves u rite pun ada.. tapi xpe, 'si dia' comel sgt.. aku pun ada jgk conteng handout 'si dia', kdg2 test paper 'si dia' pun aku conteng.. bercinta sakan..

Situasi 6
Menyanyikan lagu cinta untuknya. Anda tidak semestinya bersuara merdu untuk tujuan ini. Cukuplah jika mesej yang cuba anda sampaikan berjaya diterimanya. Hatinya pasti tersentuh dengan segala usaha yang telah ditunjukkan oleh anda.

Keputusan
bab ni aku mmg dah expert.. Kalau boleh, aku nak jadi radio dalam bilik 'si dia'.. 'si dia' request je lagu ape2, sume aku nyanyi.. Kalau g karaoke, mmg aku r yg kena nyanyi selama 2 hingga 3 jam.. tp xpe, die hardest fan punya pasal.. tapi aku x setuju ngan kenyataan dlm situasi 2.. klau rasa suara x merdu, x pyhlah.. dedicate lagu kat radio cukup.. jadi bahan org je nnti..

Situasi 7
Pegang tangannya, pandang tepat pada anak matanya, cium tangannya dan letakkan di hati anda. Pasti si dia angau dengan perlakukan anda itu.

Keputusan
Tak tau lagi.. Belum kawen, Belum tau..

Situasi 8
Menonton filem romantik kegemarannya. Sesekali ubah selera anda yang sukakan cerita-cerita seram dan ganas. Si dia pasti akan menghargai usaha anda itu.

Keputusan
Aku pun suka filem komedi romantik ni.. in fact, aku yg suggest cite2 best kat 'si dia'.. baru2 ni pun 'si dia' tgk cite 'azura'.. 2 mmg cite favourite aku..

Situasi 9
Jangan sekali-kali lupa untuk memberikan kucupan selamat malam kepada pasangan anda. Mungkin ada yang beranggapan ianya remeh, namun terdapat pasangan yang mengakui kucupan selamat malam merupakan aktiviti paling romantik yang dilakukan selepas penat bekerja seharian.

Keputusan
yang ni aku setuju.. Sayang, dah kawen nnti ingatkan abg ek..hehe

Markah Kesuluruhan = 7/9

Dengan ini terbuktilah bahawa sesungguhnya aku seorang yang romantik.. Diulangi.. Romantik.. Sekian..
[dalam hati]

dah agak dah.. hahaha


I Miss U Like Crazy

Video ni ditujukan untuk 'Si dia' yang suka tgk cite ni..



[dalam hati]

I Miss U Honey.. So Much.. Like Crazy..