Friday, April 30, 2010

Will Our Dream Come True?

Hurm.. not my intention to write this morning actually. I'm doing the revision for my last paper actually, but after writing for 2 pages, got tired already. (malas sbnrnye).. Just now, I'm asking my housemates about the moving thing. Again, the answer is *not sure*... hurm.. xpelah. like Si Dia have said, ignore je. I just need to be ready, pack everything up and when the time comes, just get out from this house. But, actually there are soooo many things that need to be settled (all the bills, the payment and what so ever).

Got news this morning. Finally, we get our allowances. Hurm.. Is this a good news? Does it mean that me and Si Dia can finally do exactly like we have planned? I'm not really sure and hoping too much on this. There are tooo much things that need to be done. It's ok. will look at the priority. No need to be sad/ worry/ disappointed. We still have lots of time to be together. Maybe next time. At the end of the year maybe.. Going for our honeymoon. yup. so, chill out..

Si Dia still in his bed I guess. He made a promise last nite, to accompany me doing the revision. =). will wait for him to wake up.

will our dream come true? hurm.. just wait and see.

[Dalam Hati]

Holidays + Si Dia = will be the greatest day in my life



Thursday, April 29, 2010

Laguku Untukmu

Bila yg tersayang tgh sedih, xde mood, risau or senang kata dia x hepi, kita kenalah pujuk.. x kisahlah lelaki pujuk perempuan ke perempuan pujuk lelaki, dua2 ada peranan, masing-masing dapat kebaikan.. persoalan x reti pujuk-memujuk ni x timbul sebab kalau mengorat tau, xkan pujuk x tau..

Salah satu cara senang nak pujuk, dedicate je lagu kat si dia.. x kesahlah medium dedikasi 2 camne asalkan smpai kat si dia.. kalau berani, hantar je ucapan & dedikasi lagu dalam ruangan 'Luahan Hati & Dedikasi' kat Sinar FM..

Tapi aku lagi suka nyanyi sendiri kat si dia sebab dia cakap suara aku sedap.. pelik betul.. aku rasa cam biasa je.. tapi xpe, aku nyanyi jugak kat dia, lantak lah org cakap ape, ada je performance ape, mesti aku join sbb nak nyanyi kat dia.. lagu kat sebelah ni plak masa final exam kelas vokal.. dari awal aku nyanyi sampai habis, berkaca je mata dia.. pergh.. syahdu habis.. sedap sangat r 2.. haha

If Tomorrow Never Comes...






sometimes u might feel u will be happier alone..

but it is always nice to have someone to laze around with...

someone to think about..

someone to care about..

someone to share your joy and sadness..

so, take a chance..

you will never know what you will get until you have really tried..

so, if there's somebody you miss....

tell them that you do...

cause there's something that only love can do...


[Dalam Hati]

Si Dia = Saya rindu awak sgt2..


Untitled

It is afternoon already.. Juz finished my 1st note for my last paper.. x bersemangat tp hv to do it or else i will regret.. yeah. still hv about 4 topics to revise in 3 days.. *sigh* sgt2 malas rsnya. what i'm feeling rite now is just want to be at a place where i can spend the whole time together with Si Dia. do whatever we like. feels like want to go for holidays.. where? not really sure. to the beach maybe. hopefully, after all things [exam, moving thing] hv settled, we could do what we hv always wanted to do. yes, going for a holiday.

Doesn't like about what I'm feeling rite now. . might because of my last paper. hurm.. doesn't matter. what i need to do just revise. in 3 days more, it will be over. Yup, chaiyok!! i can do it. My besfren is going for a holiday in Tganu & klantan go for our fren's wedding. feel a bit disappointed coz couldn't be there with her. Plus, can't bring my besfren to my hometown and meet my family. The wedding falls on the same day for my last paper. nothing that i can do. just wish her congratulations and pray dat everything will be fine.


rsnya Si Dia msh tido lg.. couldn't sleep last nite. not really sure wut time he finally get to sleep. sure coz doesn't hv anything else to do & might be very boring. its ok. let him get da rest. sian awak..mesti penat. it's ok. nnt sy kejut solat zohor.

[Dalam Hati]

Si Dia + lonely = Missing him badly

My besfren + her holidays + our fren's wedding + my exam = envy and disappointed :(

Wednesday, April 28, 2010

Hang out with Si Dia & our best frens

Hari ni our fren blanja tgk movie.. "When in Rome". really nice movie.. how many stars would i give? hmm..hehe..how about 5? yup, bg aku utk romantik komedi nye cite it is a nice story.. romantic and full of laughter actually~~ :) aku gelak sungguh2 hati, tp tpaksa thn gelak jgk.nnt org lain marah bising sgt. Si dia ckp biasa je. dh bleh agak dh.. pandai2 je.hehe.. Aku tgk die suka je cite tu. klau xsuka xkan die gelak jgk kn?btl3.. Agaknye dis is da first time for me and him hang out together with our frens for a movie. Think so. hehe.. Slalu aku dan Si dia kuar minum2 or makan2 je. Best jgk.. tp mcm dis is da last time je kuar for a movie ngn our frens as students.. hurm.. xpelah. at least we have da memory rite? Balik dah petang.. so juz relax je la. Bile aku nk study pon xtau. Last paper lagi 4 days..hish. tak bersemangat je rs. ni mesti sbb si dia dh abis exam.so, aku jeles.dh bercampur ngn malas plak.lg rs xbersemangat.

Tgh2 baring ttba rs nk masak la for dinner tonite.. Tgk dlm peti ais xbyk benda dh.. hurm.. so, ape yg ade aku gna tuk buat tom yam.. ok la kot. ms si dia dtg amik makanan, si dia ckp; " bukan dh bt ke tom yam?" aku pk balik..yeke? rsnye dis week br 2x masak kot.. tp xpelah.. "sori ye awak..sian awak. mesti bosan kn? esok kite g beli barang2 dapur ye"..


[Dalam Hati]

Movie + Si Dia + My Bestfrens = perfect day
*tp, tuk dinner tu~~~ sori ye awak~~

Tuesday, April 27, 2010

Petang yang Kehujanan

petang td aku minum petang ngan si dia.. syahdu gak r ptg ni sbb hujan renyai2 lg. sampai2 kedai mamak td tgk byk plak meja kosong.. suka betul aku, tenang rasa kepala.. kitorg port meja sebelah dalam sebab sejuk sgt duk luar.. aku order air nescafe o panas fav aku n si dia order air ape ntah ngan butter nan.. sejak bila dia minat nan pun aku x tau.. aku x order mkn lg sbb x tau nak mkn ape.. pikir punya pikir punya pikir, tiba2 hidung aku terbau aroma nasi lemak kat sebelah kedai mamak 2.. tanpa membung masa, aku bergegas ke tempat kejadian & berjaya menapau nasi lemak+ayam kukus+begedil.. memang tangkap leleh.. pas2 si dia cakap xleh bwk outside food.. aku senyum je, trick dia nak songlap nasi lemak aku xkan berjaya.. lantas, aku membuka balutan kemas nasi lemak 2, pergh.. aroma nasi lemak 2 memenuhi segenap ruang lubang hidungku.. Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi maha Mengasihani, aku suap nasi lemak dalam mulut.. sekonyong2, kedengaran lagu tema sebuah drama baru yang hangat. Drama 2 bertajuk adamaya..

[Dalam hati]

Si dia di sisi + nescafe o panas + nasi lemak + Adamaya = perfect evening