Saturday, June 19, 2010

Unforgettable Moment

Last day KISSM..UAK??GOD!!can't describe..ssh btl. wut we have studied just 1 question yg come out..sedih coz early morning td my bff dh ckp kte xstudy lg psl mesyuarat..so juz tgk mcm tu je..nyesal gak la coz dat question yg come out in UAK..huhu..abis UAK..xnk dh pk..hopefully all of us will pass da exam.

da plan hr ni lps exam nk g Klang..for wut reason?hehe..nk tempah baju kawin..my bff yg dok Klang suggest this shop coz die slalu anta kt situ. cantik jahitannya. die ngn her sis dh anta baju tuk sis die pakai ms kawin dis november. jauh jgk Klang ngn Cheras..i didn't know la coz 1st time pegi rumah my bff's house kami naik train..hopefully baju tu nnt cantik.hehe..


our bff ajak lunch kt umh die..makan nasi pulut ngn kari ayam, serunding, sayur kangkung & ikan n udang sambal..1st time makan cani..tp, ummph!!hingga menjilat sudu..seeedaappp!!thanx to her & her mother.


about 5 kami btolak balik.our bff ckp ikut kesas..tp kami tersilap masuk LKSA..xpyh tol..ms susur nk ke kiri, Si Dia tersilap amik jln ke Shah Alam..hehe..alang2,

Si Dia bwk aku ke Masjid Shah Alam..cantik, besar, luas..tp penat aku nk naik tangga.huhu..
then, Si Dia ajak g tempat spesel yg Si Dia slalu sebut2 nk bwk aku..TAman Tasik Shah Alam...pusing punya pusing, nsb baik jumpa cafe atas tasik yg Si Dia nk bwk aku g..

minum petang sambil tgk burung-burung, orang ramai berkayak & yg paling indah skali, matahari terbenam..sooo beautiful..mmg akan jd unforgettable moment untuk aku coz xtau bile lagi bleh kuar petang mcm ni ngn Si Dia..



[Untuk Si dia]


Thanks sayang..it was such a beautiful day...

I will never forget & I also hope dat time could stop..

Beautiful Evening Together..




petang tadi lepas je UAK, aku dan 'si dia' terus kuar pegi klang.. tujuan pegi klang 2 sebab nak pegi tempah baju pengantin.. yang introduce tempat ni is our good friend yang duduk kat klang.. thanks to her sebab byk tolong psl persiapan kitorg ni.. then after that, dia ajak plak kitorg pegi rmh dia.. dapat plak makan nasi pulut ngan kari ayam.. x penah2 aku makan sebelum ni.. mmg best r.. bila r dia nak ajak g rumah dia lagi.. haha.. then on the way balik, ingat nak balik terus, ntah cane aku boleh silap masuk highway kemuning shah alam.. dah alang2 masuk bandar shah alam, kitorg pun singgah kat tasik shah alam.. kat tasik 2 ada cafe, dah lama aku cadang nak ajak si dia datang sini, tapi hari ni baru kesampaian.. so aku dan si dia pun spend our precious evening kat cafe 2.. suasana masa mmg romantik habis, tgk sunset kat tengah tasik sambil tgk burung2 terbang pulang ke sarang.. tambah plak ngan alunan musik ballade cafe 2.. petang yang sgt indah bersama si dia..

[ Dalam Hati ]

abang harap masa berhenti di sini sayang.. ianya terlalu indah untuk ditinggalkan..

Friday, June 18, 2010

Demam itu kerisauan....



Risau???ye...sgt2 risau dan susah hati..Si Dia demam teruk..xnak makan ubat..puas dipujuk..akhirnya makan jgk la panadol..malam kemarin teruk Si Dia demam..smpai xleh tido..cane bleh tau?coz temankan Si Dia msg smpai lewat pagi..sian sayangku..batuk, selsema, sakit kepala..mmg satu pakej.. bile dh demam ni Si Dia manja sgt..time ni la nk dgr Si Dia merengek2 nk itu ini..xleh makan makanan berminyak..so aku decide bt bubur nasi..lega bila Si Dia ckp makan smpai habis. Ye la, org demam ni lidah xrasa ape..mesti xbest bile makan. bile Si Dia ckp demam dh rs kurang sket rs sgt2 lega.. klau r sakit tu bleh dipindahkn..aku mmg harap aku yang demam.. esok masak mee sup..Habis jgk Si Dia makan..dh tambah kebah demamnya..ptg td kuar minum, demam dh kurang, tp selsema n batuk macam tu jgk..sian tgk Si Dia..sedih rs..esok nk exam KISSM..ntah mcm mane la Si Dia, dlm air cond plak tu.. Si Dia pon x abis study lg..xpe la sayang..study mane yg sempat dh r..jgn paksa diri..nk buat cane, redha ngn tawakal je la esok sayang..Chaiyok!!!mmuahh

[Untuk Sayangku]
sayang, tanggungjawab ayg jga sayang.. sayang..jgn la demam lg..ayang xde nk jaga sayang.. ayang jauh.. luv u 2..so much mmmuaaahh!!



Demam itu indah..


ni bukan demam bola.. aku tgk jgk bola.. tapi xde r sampai demam.. demam aku ni sebab KISSM kot.. tapi orang lain ok je.. dah nak dekat UAK ni plak aku boleh demam.. tapi aku suka demam ni, bkn sebab sakit dada or sakit kepala or selsema.. tapi sebab layanan istimewa dari 'si dia'.. 'si dia' memang x boleh tgk aku demam.. ikutkan hati dia, dia nak demam sekali.. tapi mana boleh, ikut turnlah sayang.. aku plak saja malas mkn ubat, bagi demam lama sket.. hehe.. mana taknya, org batuk mana boleh mkn makanan minyak banyak ni.. so si dia pun masakkan bubur ayam kat aku.. bubur ayam yang panas 2 mmg sedap.. lepas makan terus kurang skit demam aku.. Esoknya, si dia masak mee sup plak.. kali ni terus kebah demam.. mujarab betul penawar 'si dia' ni.. jadi, kepada sesiapa yang masih single yang terbaca entry ni.. cepat2 lah cari pasangan.. sakit pun rasa best, sihat x tau r cane.. haha..

[Untuk Si Dia yang Tercinta]


thanks sebab jaga abg..

abg betul2 bertuah memiliki syg..

bulan depan abg demam lagi kot.. ( x doa )

so standby k..hehe
luv u so much..

Saturday, June 5, 2010

It's been a while..

Dh lama x post new n3..since holidays started..problems with the broadband, malas nk g cc..so just left dis blog without any post since that..now, i'm back. not sure for how long this time. depending on the situation...actually, there are lots of things that i would like to share but don't know where to start.huhu..

emm..start with the new look of this blog la..suka, thanks to Si Dia kerana ssh payah tkr layout..really nice. Si Dia nk masukkn lagu dlm blog ni tp xtau mcm mane. dh mcm2 cara dia buat. tp x mcm yang Si Dia nk..actually, i don't mind. this is more than enough actually. tp Si Dia ckp this blog really meant a lot to him becos this is what we done together. thanks sayang..

now, i'm back to KL for KISSM..hepi coz i can be with him..not hepi coz have to attend the course. tiring.. actually don't have much time to spend with him.

before KISSM ni Si Dia dtg amik kt rumah..spend 2 days at my home. Bwk Si Dia jln2 at my hometown.. on 1st of jun bertolak dr rumah to KL.. like travelling together with him. got the time to spend time together..we reached KL about 3.30 p.m..started to rain. xsampai 1 hour later, KL dh banjir..huhu..kt kampung langsung xhujan dtg cni trs hujan lebat..

3rd of jun dh start course..today is the 3rd day dh..rehat shari je on sunday. really tired..dh 3 days tido awal every night.

smlm went to HKL. ayah Si Dia has been warded. eye operation...hopefully everything will be just fine for abah..Amin..

after course dis evening he went out with his friend..mlm plak jumpa his old friends at UM...
1 more thing, kt kampung skrg busy with the preparation for my cousin's wedding for tomorrow's event..huhu..ruginya can't be there..bet sgt2 happening and wonderful..

emm..think dat's all for now...

[Dalam hati]

miss spending time with him kt mamak @ Mc D..huhu
my cousin dh kawen, sy bile plak?huhu...