Tuesday, April 27, 2010

Petang yang Kehujanan

petang td aku minum petang ngan si dia.. syahdu gak r ptg ni sbb hujan renyai2 lg. sampai2 kedai mamak td tgk byk plak meja kosong.. suka betul aku, tenang rasa kepala.. kitorg port meja sebelah dalam sebab sejuk sgt duk luar.. aku order air nescafe o panas fav aku n si dia order air ape ntah ngan butter nan.. sejak bila dia minat nan pun aku x tau.. aku x order mkn lg sbb x tau nak mkn ape.. pikir punya pikir punya pikir, tiba2 hidung aku terbau aroma nasi lemak kat sebelah kedai mamak 2.. tanpa membung masa, aku bergegas ke tempat kejadian & berjaya menapau nasi lemak+ayam kukus+begedil.. memang tangkap leleh.. pas2 si dia cakap xleh bwk outside food.. aku senyum je, trick dia nak songlap nasi lemak aku xkan berjaya.. lantas, aku membuka balutan kemas nasi lemak 2, pergh.. aroma nasi lemak 2 memenuhi segenap ruang lubang hidungku.. Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi maha Mengasihani, aku suap nasi lemak dalam mulut.. sekonyong2, kedengaran lagu tema sebuah drama baru yang hangat. Drama 2 bertajuk adamaya..

[Dalam hati]

Si dia di sisi + nescafe o panas + nasi lemak + Adamaya = perfect evening

1 comments:

Nur Habibi Ghazali said...

sy minum necsafe tarik la awak.. ;)